![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc,
szukam sposobu na wczytanie danych z tablicy do klasy. Mam jeden plik w ktorym mam tylko tablice
w drugim pliku klase w ktorej chcialbym dane z tej tablicy użyć. np chciałbym mieć metode która sprawdzi ilu jest uzytkowników ktorzy posiadają skillsa powyzej 5. Totalnie nie wiem jak przekazac dane z tablicy do klasy... prosze o jakas wskazówke... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tomplus a mógłbyś to mi jakoś dokładniej wyjaśnic ...
pierwszy plik to tak jak wyzej
w drugim wczytuje tablice
Bo tak to nie działa.... a to moje początki z OOP i nie moge znalezc nigdzie materiałów.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Problem z OOP ma na chwile obecna sredni zwiazek. Samo zastosowanie klasy nie swiadczy o OOP. Przenosze, tym bardziej ze problem banalny.
ps: po czym stwierdzasz ze "tak to nie dziala" ? ps2: @tomplus, a co to niby ma byc? public function setUserTable((array)$user) od kiedy parametry funckji rzutujesz na cos? Myslalem, ze tylko okresla sie typ parametrow... tak ma byc public function setUserTable(array $user) plus rzecz jasna php7 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat że nie działa bo wywalało mi błąd... Nastepnym razem pisz, ze masz blad i jaki dokladnie.A blad masz spowodu tego co napisalem w "ps2". Podalem tez jak to poprawic -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To teraz jeszcze poczytaj o interface http://php.net/manual/en/class.countable.php
Raczej ustawiaj przez setter dane. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
@viking nie sadze by na tym etapie mieszanie mu interfejsem jest dobrym pomyslem... Kolega nie ogarnia prostych metod a co dopiero to. Wszystko w swoim czasie
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@viking a może lepiej od razu ArrayIterator? Nie przesadzajmy....
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może i za trudne ale dobrze by było żeby już teraz sie dowiedział że jest coś takiego jak SPL. W wielu miejscach przeglądając różny kod na pewno się z nim zetknie.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:05 |