![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2003 Skąd: Strzegom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chodzi mi po głowie taki pomysł, aby móc oceniać np. każdy news czy artykuł w skali 1-6. Czy zrobić to w tabeli z artykułami - do każdego tytułu np. dopisywać liczbę głosów czy też zrobić w osobnej tabeli, gdzie mógłbym również dopisywać ip z którego oddano głos i w ten sposób wykluczać oddawanie głosu wielokrotnie ![]() ![]() -------------------- Bieganie jest tym co kocham najbardziej, jest dla mnie powietrzem w moich płucach, krwią płynącą w żyłach, dawką endorfin, źródłem szczęścia i celem samym w sobie... A w skrócie to jestem uzależniony od biegania.
primo gg1148730 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja trzymam w tej samej tabeli co artykuły. jedna kolumna to suma glosow, a w drugiej trzymam ilosc glosow.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2003 Skąd: Strzegom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zwiększa mi liczbę głosów, ale nie wiem jak zrobić aby też jak gość naciśnie np.2 lub 3 to aby tyle właśnie dodawał do tabeli. -------------------- Bieganie jest tym co kocham najbardziej, jest dla mnie powietrzem w moich płucach, krwią płynącą w żyłach, dawką endorfin, źródłem szczęścia i celem samym w sobie... A w skrócie to jestem uzależniony od biegania.
primo gg1148730 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziwne rozwiązanie bo przy każdym wywołaniu z _GET['id'] będzie zwiększana ilość głosów, ustaw może warunek na
A co do tego ile dodać to:
Ten post edytował crashu 4.02.2005, 09:26:13 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
chyba czegoś w tym nie rozumiem.
w tym formularzu moim liczba glosow zwiększana jest po każdym glosowaniu o jeden, a value to jest pozycja zwiekszajaca o iles tam pole suma_glosow z tabeli ![]() ![]() w tym momencie wyglada to tak:
-------------------- Bieganie jest tym co kocham najbardziej, jest dla mnie powietrzem w moich płucach, krwią płynącą w żyłach, dawką endorfin, źródłem szczęścia i celem samym w sobie... A w skrócie to jestem uzależniony od biegania.
primo gg1148730 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinno byc chyba tak:
O ile $liczba_glosow to jest ocena, a $suma_glosow to jest ile osob głosowało. Może nazwij troche bardziej logicznie te zmienne, bo ciężko sie połapać. Tak wogóle to można to zrobić tak. Jak osoba oddaje głos to tych głosów przybywa 1, więc nie potrzebujesz zmiennej $suma_glosow.
|
|
|
![]()
|
|
no może faktycznie mało czytelne nazwy, ale jakoś sobie poradziłem. Dla zainteresowanych podaję kod:
FORMULARZ DODAJĄCY PUNKTY DO TABELI
SKRYPT UAKTUALNIAJĄCY TABELE:
oczywiście trzeba go troszkę zmodyfikować na swoje potrzeby action=swoje_dane Ten post edytował primo 4.02.2005, 12:49:27 -------------------- Bieganie jest tym co kocham najbardziej, jest dla mnie powietrzem w moich płucach, krwią płynącą w żyłach, dawką endorfin, źródłem szczęścia i celem samym w sobie... A w skrócie to jestem uzależniony od biegania.
primo gg1148730 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 07:13 |