![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 1 Dołączył: 20.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zaczynam przygodę z flexbox. W kilku gotowych przykładach jest stosowany również -webkit, rozumiem, że to dla specjalnej wersji przeglądarki? Coś jak osobne style dla IE? 1. Czy używać -webkit? 2. Czy mogę również stosować position:fixed w flexbox? Chciałbym zrobić fixed w navi i header.. korzystam z tego: https://www.w3schools.com/html/tryit.asp?fi..._layout_flexbox PS. Wyrzuciłem header przed flexbox, ale co z navi? Czy element kontenera może zawierać taką wartość? Ten post edytował tenloginjestzajety 4.10.2017, 21:02:20 -------------------- Nigdy nie zapominam kliknąć "pomógł". Zastosowanie na stronie [prosze nie spamuj]
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. http://caniuse.com/#search=flex (Show All)
2. Dlaczego chcesz łączyć fixed z flex? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 1 Dołączył: 20.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki, a możesz podpowiedzieć czy taki układ strony jest prawidłowy, wątpliwości mam co do section.
<header>Logo</header> <section>Search</section> <nav>menu</navi> <article>text</article> <footer>footer</footer> -------------------- Nigdy nie zapominam kliknąć "pomógł". Zastosowanie na stronie [prosze nie spamuj]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<section> może być wewnątrz <article> w celu jego dzielenia. Może też być odwrotnie kiedy na stronie wydzielasz sekcję artykułów. <section> sam raczej nie występuje.
<nav> mógłby być w <header>, choć nie musi. Do szukania to raczej <input type="search"/>. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
hmm,
Sądziłem, że utworzę kontener, który będzie zawierał header, content, footer, a flexbox jest raczej do ułożenia zawartości content niż do zrobienia układu strony? -------------------- Nigdy nie zapominam kliknąć "pomógł". Zastosowanie na stronie [prosze nie spamuj]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:36 |