![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej mam taki problem i nie wiem gdzie jest przyczyna. Przenoszę stronę do innego dostawcy i wysypało się kodowanie zapytań mysqli z bazy i samych stałych tekstów na stronie. Jakieś nagłówki opisy
frontend - tu używam PDO i może 10 zapytań mysqli backend - PDO używam do C. U. D. a sam R jest w mysqli. Dodałem i rozwiązało część błędów bo teksty dodane w kodzie prawie wszystkie wyświetlają się prawidłowo. Ale dane wyświetlane za pomocą mysqli już nie. Wcześniej dodane zostały rekordy na starej stronie nie było problemu. Kodowanie bazy utf 8 polish ci
Może jakiś moduł jest zablokowany? Proszę o sugestie. Średnio chce mi się przerabiać wszystkie zapytania na PDO które o dziwo działa (frontend) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawidłowym sposobem jest http://php.net/manual/en/mysqli.set-charset.php i bez myślnika.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurcze dalej coś nie jest dobrze. Nie mam pomysłów bo to wszystko na innym serwerze działało. W bazie danych zapisane są dane prawidłowo. Na stronie głównej wyświetla się wszystko dobrze tam używam PDO.
Teoretycznie mogę przejść w backendzie na PDO ale stałe teksty jak menu które są wpisane na sztywno też się wysypało. Nie chcę dodawać jakiś znaków zastępczych. Pliki wysyłałem WIN SCP korzystam z niego od zawsze i nie miałem problemu. Pamiętam że miałem Nagłówki wyglądają tak
utf-8
utf8
utf-8 w podglądzie wygląda dobrze w PA wygląda kiepsko. Wkleiło się jako dobre znaki ale w podglądzie są krzaczki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
https://prophp.pl/article/3/kodowanie_znakow_na_stronach_www
Wyeksportuj jakieś 2 rekordy i zobacz w zwykłym edytorze co to za kodowanie. Czy nie ma encji zamiast znaków. Jak wygląda definicja tabeli? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Skontaktowałem się z administratorem serwera. Wymusili kodowanie utf8 w konfiguracji serwera i działa.
|
|
|
![]()
|
|
A przeczytałeś ten artykuł? Wymusili więc dodali domyślny charset. Co powinieneś sam zrobić nagłówkami.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:35 |