![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mimo, że forum głównie PHPowe, to mimo wszystko taki dział istnieje i dlatego też mam nadzieję znaleźć odpowiedź na moje pytanie.
"Próbuję przenieść" (choć dokładnie powinienem nazwać to "przełożeniem", lub po prostu implementacją w innym miejscu i innej technologii) część logiki backendowej do frontendu. Backend, to REST API na SF3 (chociaż na czym i gdzie to akurat mało ważne), frontend to Angular (4). Co chcę uzyskać: W Symfony mamy tagowane serwisy, tworzę sobie CompilerPass, taguję i "mam" dostępne serwisy w serwisie, tak... automagicznie. Staram się w jakiś magiczny sposób odtworzyć tą samą lub podobną logikę po stronie Angulara. Dlaczego: Powód jest jeden, w Symfony tagowane serwisy pomagają dodawać kolejną logikę do stosu (chociażby voter'y - bo to o nie mi akurat tutaj chodzi), brakuje mi tego po stronie frontendu w w/w frameworku. Mając 1 entry point (serwis, czy implementację poprzez dyrektywę/komponent i wtedy odwołanie się do serwisu) chciałbym pokazywać i/lub ukrywać coś w zależności od "czegoś" (tym "czymś" jest parametr z obiektem, lub sam parametr - permission). Dlaczego tak, a nie napieprzać kod w komponencie renderującym? Chociażby dlatego, że wiele miejsc w aplikacji wymaga sprawdzenia tych samych warunków (permission, lub permission + obiekt), a duplikowanie logiki jakoś mi nie po drodze. Co zrobiłem (źle ![]()
Mam świadomość, że nie wszystko jest tak, jak być powinno, wzorowałem się 3rd party libami i szczątkami dokumentacji które znalazłem. Ktoś coś? Ten post edytował kpt_lucek 11.09.2017, 01:24:34 -------------------- Cytat There is a Bundle for that Lukas Kahwe Smith - October 31th, 2014 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:39 |