![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Powyżej kawałek kodu który wyświetla kombinację liczb tylko chcę jeszcze wyswietlić po kolei nr tych rekordów Dla przykładu id liczby 1. 1 2 3 2. 3 4 6 3. itp 4. itp Myślałem jakąś pętlą for tylko nie potrafię tego zgrać z wynikami. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przed wyświetleniem wyników użyj funkcji sort:
http://php.net/manual/en/function.sort.php Czyli, np.:
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zrobiłem coś takiego ale wychodzą jeszcze głupoty przy wyświetlaniu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wcześniej napisałeś, że masz jedną pętlę, teraz pokazałeś, że masz dwie. Kod jest niezrozumiały. Jak chcesz pomocy to pokaż całość.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ty zdaje sie chcesz ponumerowac wynik koncowy a nie dane poczatkowe co nie? Petla w petli ci nie potrzebna, od zwykle zwiekszanie zmiennej o 1 (podstawy matematyki) w petli, ktora wyswietla dane....
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ty zdaje sie chcesz ponumerowac wynik koncowy a nie dane poczatkowe co nie? Petla w petli ci nie potrzebna, od zwykle zwiekszanie zmiennej o 1 (podstawy matematyki) w petli, ktora wyswietla dane....
Lub, zakładając że klucze są numeryczne 0..n i chcesz wyświetlić całą zawartość $sol
Ten post edytował kpt_lucek 7.09.2017, 09:19:23 -------------------- Cytat There is a Bundle for that Lukas Kahwe Smith - October 31th, 2014 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@kpt_lucek nie chcialem mu juz mieszac tak skomplikowana operacja jak indeksy tablicy. niech wpierw opanuje podstawy
![]() I tak, patrzac po kodzie, tam sa indexy od 0 do n -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 42 Dołączył: 10.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lub, zakładając że klucze są numeryczne 0..n i chcesz wyświetlić całą zawartość $sol
albo
|
|
|
![]()
|
|
Witam
Dzięki za tyle podpowiedzi i na razie zastosowałem rozwiązanie nospor. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.07.2025 - 10:36 |