![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmodyfikowałem nieco funkcje którą znalazłem na tym forum do własnych potrzeb. Wykorzystuje ona rozszerzenia CURL(niestety ze względu na konfigurację serwera nie moge wykorzystać fopen).
Mimo iż mój numer jest aktywny, pokazuje status "niedostepny". Sprawdzałem na innym serwerze z poleceniem fopen() i działa idealnie. Z czym może być problem? -------------------- giełda szczecin
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki, takie coś było mi potrzebne, na serwie gdzie mam jedną stronę (forum) też zablokowali flie() z urli i nie wiedziałem za bardzo jak to zmienić, żeby działało
zmieniłem trochę twój skrypt, teraz wygląda tak
tu zwraca wartość, a reszte też można było do funkcji dodać, ale potrzebna mi czysta wartość, a nie będę robił kilku wyjść z funkcji
u mnie działa bez zarzutu, być może to przez dopiskę w adresie która zawiera zmienne. Poczytałem trochę o curlu i znalazłem funkcje CULROPT_HTTPGET i CURLOPT_POST, w tej drugiej można zdefiniować dane wysyłane metodą post jeśli się ją ustawi na true a po niej adeklaruje CURLOPT_POSTFIELDS, id=..&id1=... jeśli dalej ci nie dziala to probuj dalej, serwy sa różnie poustawiane, ale skoro mi sie udało w ten sposób znaczy że się da :] Ten post edytował Gieros 9.06.2005, 20:43:15 -------------------- XAMPP 1.7.2 with Apache 2.2.12, PHP 5.3.0, MySQL 5.1.37, phpMyAdmin 4.0.1-rc1
Windows XP Professional SP3 32bit, Windows 7 Professional 64bit, Linux Mint 9 "Isadora" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:16 |