![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie, wiem ze ten temat byl walkowany juz ze 100 razy ale moze kilka trafnych odpowiedz przeoczylem. Robie wyszukiwarke na stronie do bazy mysql, (baza sklada sie tylko z jednej tabeli- tabela zas z id adresu url, slow kluczowych i opisu) Wyszukiwarka moja szuka niestety, kiedy stosuje "and" tylko ciagu znaków które sa po sobie np jesli w wyszukiwarce wpisze "forum and php" a w tekscie te słowa wystepuja ..php...forum...to juz niestety nie znajdzje (a forum and php znajduje poprawnie) Jesli ma ktos jakis pomysł albo zna jakies dostepne strony z gotowym podobnym skryptem prosze o rade.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozbij fraze na elementy rozdzielone spacjami i zastosuj np LIKE w polaczeniu z AND w zapytaniu SQL
To moj pomysl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:31fffe725a]<?php
$array=explode(' ', $slowa_kluczowe); foreach($array as $arr){ $where[]='`POLE` LIKE "'.$arr.'" '; } $result=mysql_query($query.' WHERE '.implode(' AND/OR ', $where)); ?>[/php:1:31fffe725a] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:40 |