![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 328 Pomógł: 3 Dołączył: 10.07.2016 Skąd: UK-raine Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szanowne przedszkolaki i przedszkolanki
![]() Mam problem z którym nie bardzo wiem jak sobie poradzić i wygląda na to, że to bardziej problem z konfiguracją samego serwera niż php. Niemniej, może ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać otóż: Według hostingowca php używane na moim serwerze posiada wymagane moduły i pośród nich znajduje się ten który zawiera zmodyfikowane funkcje między innymi 'iconv_str()' itd, kiedy odpalam skrypt (ten z kolei używa innych skryptów i gdzieś tam używana jest funkcja 'iconv_strpos()' skutkiem czego wyrzuca mi błąd i skrypt przerywa działanie. Kiedy sprawdzam: dostaję:
co świadczy o obecności (chyba) wskazanej funkcji. Dlaczego więc skrypt twierdzi coś innego ? Mam nadzieję, że nie zamotałem jak zwykle ..... Ten post edytował phpamator 17.08.2017, 16:17:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpal sobie phpinfo i zobacz czy iconv na pewno występuje.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 328 Pomógł: 3 Dołączył: 10.07.2016 Skąd: UK-raine Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzałem, występuje.
![]() No chyba że to za mało ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To stwórz jakiś nowy plik i uruchom tę funkcję, zobacz czy tak zadziała. Co jest w linii w której ten błąd występuje?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
W liniach, bo jest tego sporo, musiałem tymczasowo podmienić/usunąć 'iconv_' i działa używając funkcji strpos(), strlen() itd ale nie mam pewności czy nie spowoduje to jakichś problemów z danymi.
Po za tym musiałem zmodyfikować "core files" czego wolałbym uniknąć, dlatego napisałem na szybko skrypt który na czas operacji podmienia pliki bez "iconv_" ale wolałbym jednak żeby wrócić do orginalnej postaci. |
|
|
![]()
|
|
No a działa uruchomione w nowym pliku?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zaraz sprawdzę i zreferuję
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 18:21 |