![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 34 Dołączył: 20.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, potrzebuję porady jak to zrobić najlepiej bo nie wiem czy to co wymyśliłem jest bezpieczne i zgodne z tym jak to się powinno robić, a dodatkowo nie wiem jak rozwiązać jedną kwestię. Obecnie linki generuję sobie w ten sposób:
Link wyświetlany na stronie: W htaccess mam:
Później w index robię coś takiego:
I można powiedzieć wyciągam sobie dane:
Działa ładnie, ale zrobiłem sobie generowanie linków w ten sposób: Regułę w htaccess można powiedzieć mam i niby działa tylko jak to teraz pobierać z bazy danych ? Pobierać URL używając $_SERVER obrabiać i wyciągać z niego samo "o-firmie", a później robić na początku index:
Wyciągam sobie z tego ID i robię $id = ID_PODSTRONY; i dalej jadę jak do tej pory ?
Druga kwestia jak jeszcze z tego wyciągać różne wersje językowe, bo domyślnie przekazuję sobie język i funkcją wyciągam dane odpowiednie dla danej wersji językowej i jak będę miał URL dla EN A tytuł podstrony siedzi w bazie danych jako tytul_en to nie zrobię tego:
Wtedy trzeba to jakoś LIKE wyszukiwać w bazie i robić IF tytul_en i tak dalej czy jak ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 01:08 |