![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzień dobry
Niestety wszystkie tematy na tym forum z pytaniami o integrację z PayU były powiązane z błędem w przekazywaniu danych, a ja mam problem już na samym początku. Raczkuję w PHP od niedawna i nie mam zielonego pojęcia co zrobić z kodem (jak i większością instrukcji) ze strony http://developers.payu.com/pl/restapi.html#overview. W punkcie 2.1 napisali "W celu utworzenia nowego zamówienia należy za pomocą metody POST wyśłać komunikat OrderCreateRequest na endpoint /api/v2_1/orders." Czy ktoś mógłby wytłumaczyć na czym polega wysyłanie tego komunikatu? Jest na to jakaś gotowa funkcja? Dalej nie wiem gdzie wkleić i w jakim rozszerzeniu zapisać (PHP jak myślę) kod:
O ile wiem jak uzupełnić podany formularz: to nie mam pojęcia co zrobić z tym pierwszym kodem. Czy ktoś już to robił i mógłby pomóc? Z tego co widzę, jest napisane że należy umieścić to w sekcji :body", ale przecież nie umieszczę tego tam tak samo z siebie. Pomógłby ktoś? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
https://github.com/PayU/openpayu_php
Zobacz też inne przykłady integracji. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przez to, że to po angielsku jeszcze bardziej to dla mnie zagmatwane. Zwłaszcza, że nie znam tyvh komend. Proszę o wyrozumiałość, nie szukam gotowca ale jakby ktoś móglby mnie chociaz nakierować co zrobić z tym pierwszym kodem...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz tam pełen opis +katalog examples. Jest to kod od PayU którego jeśli nie rozumiesz, to tym bardziej nie poradzisz sobie z samodzielnym napisaniem. Może zacznij na początek od podstaw czyli co to w ogóle są klasy.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 20:10 |