![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzień dobry.
Głowię się dobę z tym problemem, w końcu zdecydowałem się poprosić Was o pomoc. Zacznę od tego dlaczego używam funkcji jaką posiadam. Otóż na stronie daję możliwość otworzenia ,,rodziału" (tak to nazwę) i za pomocą funkcji AJAX wywołuję pierwszą ,,stronę książki" (wyobraźnia działa ![]() Gdy robiłem to na serwerze lokalnym wszystko robiło się płynnie, jednak gdy wrzuciłem to na hosting pojawił się problem. Oto kod:
Jak widzicie po prostu #tresc szybko znika i sie pojawia a w tym czasie ładuje się nowy dokument. Jednak wygląda to tak, że pierwsza strona znika i się pojawia a druga pojawia się w #tresc dopiero gdy się załaduje i daje brzydki efekt migania, który dezorientuje czytelnika i bardzo irytuje. No i wiadomo jak można rozwiązać ten problem, umieszczając treść drugiej strony w innym divie np #tresc2 ALE ![]() Mam już 300 podstron ![]() No i wymyśliłem tak, że usunę tę funkcję fadeIn z podstron, a zrobię na podstronie:
No i działa! Ale nie do końca... Gdy wejdę na podstronę www.x.pl/1/2/3/1.php cały tekst wpada, funkcja fadeIn działa. Ale już, gdy wywołuję stronę funkcją AJAX (klikam #pagenext) to tekst się nie pojawia. Wiadomo, mam ustawione display: none, ale właśnie onload="myFunction()" powinno wczytać tekst. I tak się dzieje, ale gdy wchodzę na stronę ręcznie. Czy ktoś wie dlaczego tak się dzieje? Czy są jakieś reguły, o których nie wiem? Czy może wiecie jak rozwiązać ten problem tak by zaoszczędzić sobie pracy na tych 300 podstronach albo ją zminimalizować? W ostateczności będę musiał zrezygnować z efektu przejścia, ale może wiecie jak pomóc? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 800 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedna wspólna funkcja pod zdarzenie.
1. fadeOut 2. Ajax 3. Wstawienie treści na success 4. fadeIn -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 17:06 |