![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszę skrypt do obsługi prostego slajdera który działa w ten sposób że są zdjęcia poboczne z odnośnikami do artykułów i jedno główne ( równierz linkiem ) i w zamyśle co jakiś czas skrypt pobiera dane jednego z tych zdjęć ( po kolei ) i wyświetla je i jego link jako to główne. A problem który mam związany jest z funkcją zamien() ( skrypt poniżej ) który polega na tym że iteracjna zmienna " i " automatycznie zwiększa swój numer tylko wtedy jeśli usunie się zmienne które przechwytują no i podmieniają kod html by uzyskać docelowy efekt działania slaidera. Jeśli nie usunę lub nie wezmę w komentarz tych zmiennych ( opisane punktami 1 i 2 w funkcji zamien() ) to zmienna i sie nie zmienia i na ekranie wyświetla mi się tylko liczba 1 ( od której rozpoczynać ma się odliczanie ). Dodam na koniec tyle że zmienne działają prawidłowo - te z pkt 1 prawidłowo wychwytują adresy linków i zdjęć gdy je wyświetlic a te z pkt2 prawidłowo podmieniają ( gdy użyć ich po za funkcją kopiując kod ). Gdy oczywiście usuniemy te zmienne z pkt 1 i 2 to zmienna i działa w 100% prawidłowo zmieniając co dwie sekundy swoją wartośc.
Proszę o sugestię bo się wyłożyłem na tym ![]() PS funkcja tb() zwraca tablicę z przechwytywanymi elementami i to na jej pododstawie działą funkcja zamien() . Obydwie funkcje uruchamiane są w sekcji $(document).ready .
Ten post edytował blackstone 22.07.2017, 11:24:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:45 |