![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z funkcją mail(); Chodzi o to, iż gdy zostaje wywołana, wykonanie jej zajmuje bardzo dużo czasu, przy prostych stronach nawet 30 sekund. Na innym serwerze wysyłało mi poprostu momentalnie. Czy wiecie może w czym tkwi problem? Jak skonfigurować serwer, aby pozbyć się tej dziury w czasie? -------------------- Pozdrawiam,
Foxer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy funkcja w ogole dziala, tzn. czy wysyla e-mail? Bo jesli nie, to po prostu masz zle skonfigurowany php.ini (tzn. php wysyla e-mail przy pomocy localhosta a np. na localhoscie nie ma servera mail)
Rozwiazanie: 1. Postawic jakis prosty anonimowy server SMTP 2. w php.ini ustawić (na przyład): [mail function] SMTP =localhost sendmail_path = /usr/local/sbin/sendmail -------------------- Webing.pl... Destrukcja.org... OptykPlus.pl...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, działa. Tak jak napisałem, wysyła maila, lecz zanim to uczyni przeglądarka "stoi" przez jakieś 30 sekund.
Czekanie 30 sekund do momentu aż np. formularz wyśle maila może być denerwujące i z pewnością user będzie skłonny do kliknięcia "Wyślij" ponownie. A tego nie chcę ;-). -------------------- Pozdrawiam,
Foxer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 2 Dołączył: 21.11.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprobuj bezposrendio z shella i zobacz jak idzie
![]() Kod php -q skrypt_d_wysylki.php :) a wogole do masowej wysylki mejli (o ile o to chodzi) to proponuje PERLa ![]() -------------------- "Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning."
(Przydatne zapytania MySQL) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:46 |