![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-plejaz- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, czy jest możliwość wykonania skryptu dodającego do bazy danych kilka rekordów jednocześnie w zależności od wybranej ilości odbiorców ?
Przykład: Posiadam 4 pola typu input 1 pole = możliwość zaznaczenia kilku odbiorców 2 pole = treść do wpisania 3 pole = data 4 pole = ilość Przycisk Zapisz. Po kliknięciu przycisku Zapisz do bazy danych dodają się rekordy w takiej liczbie ilu zostało wybranych odbiorców w "1 polu" z wartościami takimi jakie zostały wpisane w kolejnych polach. W efekcie otrzymuję np. 10 rekordów z różnymi nazwami odbiorców, ale z takimi samymi wartościami z pola 2, 3, 4. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
TL;DR
Tak Najprościej odbierasz dane, do pętli FOR wrzucasz licznik z ilością rekordów i wew. tworzysz insert. koniec. Ten post edytował Pyton_000 20.07.2017, 14:29:07 |
|
|
-plejaz- |
![]()
|
Goście ![]() |
TL;DR Tak Najprościej odbierasz dane, do pętli FOR wrzucasz licznik z ilością rekordów i wew. tworzysz insert. koniec. Skoro za długie do czytania to czy mógłbyś chociaż wykonać takie zapytanie ? O pętlach for czytałem, wiem jakie warunki musza być spełnione, jednak nie potrafię tego sklecić w całość. Napisałem formularz, lecz w jaki sposób zastosować w nim Twoją poradę ? Kod <form name="frmToy" method="post" action="" id="frmToy" onClick="return validate();">
<input type="text" name="1k" id="1k" placeholder="tekst1" list="wybor"> <datalist id="wybor"> <option>1</option> <option>2</option> <option>3</option> </datalist> <input type="text" name="2k" id="2k" placeholder="tekst2"> <input type="text" class="3k" name="3k" id="3k" placeholder="tekst3" value="<?php echo date('d-m-Y');?>"> <input type="text" name="4k" id="4k" placeholder="tekst4" value="1"> <input type="submit" name="submit" class="przycisk"value="DODAJ" /> Ten post edytował plejaz 20.07.2017, 16:40:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 19 Dołączył: 1.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak chcesz zaznaczyć kilku odbiorców w pjerwszym polu?
|
|
|
-plejaz- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jak chcesz zaznaczyć kilku odbiorców w pjerwszym polu? No właśnie nie wiem w jaki sposób to zrobić. To co zrobiłem teraz pozwala mi wybranie tylko 1 odbiorcy, jeśli chce dodać nowego odbiorcę muszę niestety dodawać po kilka razy. Ten post edytował plejaz 20.07.2017, 20:35:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 10:53 |