![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Jestem tutaj nowy i pierwszy raz w życiu. Otrzymałem prośbę aby pomóc w napisaniu generatora stopki email w formie formularza. Więc na samym poczatku może pokąze co udało mi się zrobić a co mi nie działa i może ktoś z Państwa postara mi się pomóc dokończyć dzieło smile.gif A przy okazji ja się czegoś może dodatkowo nauczę smile.gif
1. Jest to pierwszy plik w HTML-u , nazwa pliku (jeden.html)- formularz dla użytkownika
2.Jest to drugi plik w PHP, nazwa pliku (dwa.php)- efekt stopki dla użytkownika
3. Problemy po tym mam takie i czego nie potrafię i nie udaje mi się zrobić to: - pola które sa obowiązkowe sa zaznaczone na czerwono (pole stanowisko nie jest obowiązkowe) i osoba która nie wpisze stanowiska po przejściu na podgląd stopki chciałbym aby nie było w tym miejscu pustego pola aby reszta podniosła się o jeden poziom do góry w tym wypadku to jest pole "Dział" - pole dział po wpisaniu z małych liter jest tak ustawione że po kliknięciu w podgląd stopki robi na wielkie litery i dobrze i tak ma być ale problem jest wtedy kiedy osoba wpisze polskie znaki "ł, ę, ą " itd - pole dodatkowe telefon komórkowy jak sie nie wpisze to widnieje (+48) a chciałbym zrobic tak że jak ktos nie ma telefonu komorkowego zostawia puste pole , jak ktos wpisze pole wpisuje wtedy przed komórką (+48) - pole dodatkowe facebook 2 jest tak że jak ktos piwsze swojego dodatkowego facebooka i przejdzie na podglad stopki nie działa link tego facebooka sad.gif Megaaaa proszę o pomoc ![]() P.S Myślę ze tak na marginesie komuś taki formularz może się kiedyś też przydać ![]() Ten post edytował sapit 20.07.2017, 10:02:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale jaki problem ubrać kawałek kodu w IF ? Toż to panie podstawy, bez tego ani rusz...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale jaki problem ubrać kawałek kodu w IF ? Toż to panie podstawy, bez tego ani rusz... Ok Ale w której części kodu mogło by mi to pomóc i do której części mojego problemu ? Rozumiem że IF to podstawy,ale może coś więcej na ten temat bardzo bym prosił o pokierowanie mnie gdzie IF mogło by mi pomóc ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
if(!empty($zmienna)) {
... wyświetl zawartość... } |
|
|
![]()
|
|
if(!empty($zmienna)) { ... wyświetl zawartość... } Hmmm składnie If wiem jak użyć tylko liczyłem na szersza odpowiedź. Typu : Np. Ja bym użył tej składni do tego problemu z facebookiem i problem rozwiązany , albo mysle ze w pliku ( dwa.php ) wkleiłbym tą składnie miedzy linią ta a tą i to powinno rozwiązać problem z facebookiem. itd Ok z góry dziękuje w ogóle za chęci i odpowiedź. P.S Czy ktoś jeszcze ma jakieś pomysły , aby mi coś pomóc i podpowiedzieć ? |
|
|
![]()
|
|
No to skoro znasz składnię IF to czemu jej nie zastosujesz tam gdzie chcesz aby coś się pokazywało jak są dane a jak nie ma to nie? Problem z logicznym myśleniem widzę...
|
|
|
![]()
|
|
No to skoro znasz składnię IF to czemu jej nie zastosujesz tam gdzie chcesz aby coś się pokazywało jak są dane a jak nie ma to nie? Problem z logicznym myśleniem widzę... Bo wiem że to nie jest rozwiązanie do moich problemów , składnia IF np. nie spowoduje mi np żeby wiersz pusty sam podszedł do góry . P.S Ejjjj ziomeczku a czemu ty mnie obrażasz ? Czy ja ci coś zrobiłem ? Jeżeli uważasz że to takie łatwe dla ciebie i jasne i proste to spoko. Ale są osoby które próbują same coś zrobić i czasami potrzebuje się czyjes pomocy aby ktoś z czystego serca podpowiedział / pomógł jeżeli nie masz ochoty to spoko odpisałeś raz wystarczy i tyle nie musisz kontynuować .A na cholera pokazowe walisz na forum jaki ty kozak jestes w pociskaniu ! Czujesz się przez to lepszy czy o co chodzi ? |
|
|
![]()
|
|
W żadnej wojej wypowiedzi nie obraziłem Cię. Nie napisałem Ci że jesteś debilem i że się nie znasz itd. także wyluzuj trochę.
Naprawdę trudno wstawić warunek np:
|
|
|
![]()
|
|
W żadnej wojej wypowiedzi nie obraziłem Cię. Nie napisałem Ci że jesteś debilem i że się nie znasz itd. także wyluzuj trochę. Naprawdę trudno wstawić warunek np:
Cały czas mi chodzi aby zrobic ze jak ktos nie wpisze stanowiska to zeby dział się nie podwajał (jak to teraz wyglada u ciebie) tylko aby podnioslo sie wszytsko o jedno miejsce do góry . Ten post edytował sapit 21.07.2017, 11:20:37 |
|
|
![]()
|
|
Niech mu ktoś to wytłumaczy bo ja nie mam siły...
|
|
|
![]()
|
|
Niech mu ktoś to wytłumaczy bo ja nie mam siły... Już wszystko wiem. I po co te nerwy ? Czy ktoś wie jak to zrobić ? - pole dział po wpisaniu z małych liter jest tak ustawione że po kliknięciu w podgląd stopki robi na wielkie litery i dobrze i tak ma być ale problem jest wtedy kiedy osoba wpisze polskie znaki "ł, ę, ą " itd - pole dodatkowe telefon komórkowy jak sie nie wpisze to widnieje (+48) a chciałbym zrobic tak że jak ktos nie ma telefonu komorkowego zostawia puste pole , jak ktos wpisze pole wpisuje wtedy przed komórką (+48) - pole dodatkowe facebook 2 jest tak że jak ktos piwsze swojego dodatkowego facebooka i przejdzie na podglad stopki nie działa link tego facebooka. Już wszystko wiem. I po co te nerwy ? Czy ktoś wie jak to zrobić ? - pole dział po wpisaniu z małych liter jest tak ustawione że po kliknięciu w podgląd stopki robi na wielkie litery i dobrze i tak ma być ale problem jest wtedy kiedy osoba wpisze polskie znaki "ł, ę, ą " itd - pole dodatkowe telefon komórkowy jak sie nie wpisze to widnieje (+48) a chciałbym zrobic tak że jak ktos nie ma telefonu komorkowego zostawia puste pole , jak ktos wpisze pole wpisuje wtedy przed komórką (+48) - pole dodatkowe facebook 2 jest tak że jak ktos piwsze swojego dodatkowego facebooka i przejdzie na podglad stopki nie działa link tego facebooka. teraz tylko prosiłbym wszytskich o pomoc na ostatni problem ----- pole dodatkowe facebook 2 jest tak że jak ktos piwsze swojego dodatkowego facebooka i przejdzie na podglad stopki nie działa link tego facebooka.------ Ten post edytował sapit 21.07.2017, 13:05:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie
<a href='https://'>jakis link</a> a: <a href='https://jakis link'>jakis link</a> -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
<a href='https://><?php echo "".$_REQUEST['fb']?>' <?php echo "".$_REQUEST['fb']?> </a> Coś takiego ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przyjrzyj sie jeszcze raz temu co ja napisalem ze ma byc, a temu co generuje twoj kod. Roznica widoczna golym okiem. A jak nie widzisz golym to spojrz co wygenerowal ci kod php
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Przyjrzyj sie jeszcze raz temu co ja napisalem ze ma byc, a temu co generuje twoj kod. Roznica widoczna golym okiem. A jak nie widzisz golym to spojrz co wygenerowal ci kod php <a href='https://<?php echo "".$_REQUEST['fb']?>'><?php echo "".$_REQUEST['fb']?></a> teraz jest ok ? |
|
|
![]()
|
|
Po pytaniu wnioskuje ze nadal nie dziala?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Nie. Wiele osób woli najpierw zadać pytanie czy tak to ma być i czy to działa niż daktycznie odpalić i powiedzieć że nie działa, wyskakuje mi błąd taki i taki, generuje mi się to i to...
|
|
|
![]()
|
|
Nie. Wiele osób woli najpierw zadać pytanie czy tak to ma być i czy to działa niż daktycznie odpalić i powiedzieć że nie działa, wyskakuje mi błąd taki i taki, generuje mi się to i to... Człowieku czy ty masz jakieś problemy z głową ?! Czy ty się przypadkiem nie wypierdzieliles i walnales łbem o podłoże? Po pytaniu wnioskuje ze nadal nie dziala? Przepraszam ale odpisałem z telefonu wtedy z tym kodem i stąd padło to pytanie czy tak powinno teraz ten kod wyglądać . A sprawdzić kod nie sprawdziłem bo nie miałem sprzetu przy sobie. Sprawdzę jutro z rana myślę że wtedy będę wiedział czy dziala czy nie działa. Ale i tak serdecznie dziękuję za podpowiedź i za pomoc ![]() Sprawdzony kod i działa wyśmienicie o to mi chodziło. Dziękuje "nospor" za pomoc. Można temat zamknąć. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Lepiej Ci ? Mi lepiej tylko w porównaniu do Ciebie to zalecam zostawić programowanie na godzinę i iść się przewietrzyć , bo po upadku jeszcze cię trzyma widać ! A tak na marginesie gdybym pracował z Tobą w jednej firmie szybko znalazłbym bym sposób aby cie skutecznie wyleczyć. I następnym razem zamiast docinać komuś to nauczył byś podawać pomocną dłoń i więcej życzliwości do drugiej osoby niż pokazywać swoja wyższość. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:04 |