![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,wszystkich,mam problem ze stringiem.Jest to ciąg kilkuset znaków,bez żadnych spacji i gdzieś w środku chciałbym podmienić pewien ciąg.Wyglada to mniej więcej tak(podany string będzie mniejszy):
Jak już ja wiem oraz pewno wy,powyższy kod nie działa(pewno dla tego ze nie zaczynam od początku stringa,wiec pytanie do was jak to naprawić,co zmienić,żeby to zatrybiło.Dodam tez ze zmienna_ori jest w rożnych miejscach(chodzi o to ze każdy podstawiany string będzie to miał w innym miejscu w ciagu znakow) Dziękuje za każda podpowiedź |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż cały string bo str_replace robi to o czym mówisz, warto jednak pamiętać, że podmienia tylko pierwsze wystąpienie, jak masz więcej to zadziała tylko na pierwszym.
Zrób var_export($string) i pokaż wynik. Powiedz też co chcesz zamienić na co, być może pomyliłeś kolejność argumentów. Ten post edytował markuz 19.07.2017, 19:54:16 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz rację kolego,powinno działać i działa,mój błąd,zawiniłem z wielkością liter,dzięki za szybkie naprowadzenie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
zadziałało zwykle replace,ale dziękuje za podpowiedź
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:48 |