![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 1 Dołączył: 25.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czołem.
Przymierzam się do nauki integrowania systemu płatności. O ile sam proces MOJA STRONA --> PARTNER PŁATNOŚCI udało mi się zaimplementować, to mam problem z obsługą komunikatu zwrotnego ze statusem PARTNER PŁATNOŚCI --> MOJA STRONA. W dokumentacji otrzymałem informacje, że partner zwraca w postaci XML status na konkretny adres w postaci zmiennej POST. Czy możecie wskazać mi kierunek jak ten POST odebrać i przetworzyć? Może jakiś przykład? Dzięki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 19 Dołączył: 1.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaki to jest partner tych płatności? Raczej każdy partner ma swoje sposoby komunikowania się ze stronami użytkownika i tutaj będziesz musiał poszukać w dokumentacji. Co do odpierania danych metodą post to chyba $_POST Tobie wystarczy
![]() Ok. Źle przeczytałem... mój błąd. O ile dobrze pamiętam (przynajmniej tak u swojego operatora płatności miałem), to po zrealizowaniu płatności SERWER operatora WYSYŁA na wskazany przez Ciebie adres odpowiedź. Czyli ustawiasz sobie taką lokalizację sieciową (przykładowo http://twoja-strona.pl/payment-success.php) i w pliku payment-success.php $_POST'em wyłapujesz to co zwrócił Tobie serwer operatora ![]() Ten post edytował leonpro778 19.07.2017, 14:01:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 1 Dołączył: 25.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaki to jest partner tych płatności? Raczej każdy partner ma swoje sposoby komunikowania się ze stronami użytkownika i tutaj będziesz musiał poszukać w dokumentacji. Co do odpierania danych metodą post to chyba $_POST Tobie wystarczy ![]() https://platnosci.bm.pl/ Wysyłany jest paramter
Jak mogę to odebrać? Nie wiem jak mogę to podejrzeć, więc ciężko mi to zrozumieć ![]() Tak jak poniżej?
Ten post edytował max_mcee 19.07.2017, 14:03:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 19 Dołączył: 1.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widzisz, już dobrze kombinujesz
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:07 |