![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Tworze skrypt ułatwiający mi prace w tworzeniu szablonów allegro. Wiem, że istnieją różne programy i kosztują one mało, ale chciałbym zrobić coś sam. Chciałbym aby to wyglądało tak: Posiadam plik csv gdzie zapisuje sobie aukcje np: Przedmiot1, to jest opis przedmiotu 1, link do zdjęcia1. Przedmiot2, to jest opis przedmiotu 2, link do zdjęcia2. Przedmiot3, to jest opis przedmiotu 3, link do zdjęcia3. Oraz posiadam skrypt php:
Teraz za pomocą tego skryptu generuje szablon, czyli w odpowiednie miejsca w szablonie wklejam $tytul, $opis itd... I teraz moje pytania. 1. Jak odczytywać tylko daną linie z pliku CSV? Bo gdy mam już parę przedmiotów, to załadowują mi się wszystkie, a chciałbym aby np w danym przypadku odczytywać tylko np. linie 3 przedmiotu. 2. Okej, mam już szablon który ukazuje mi się na stronie po odpaleniu pliku php, jak teraz zapisać to wszystko co zostało konkretnie wygenerowane do pliku html? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jest sens zajmować się czymś co zaraz będzie usunięte? Allegro usuwa już powoli wszystkie stare funkcje, szablony to kolejna.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 06:51 |