![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Mam pewien problem. Otóż miesiąc temu pisałem swoją stronę. Działały mi globalne zmienne. To znaczy stworzyłem połączenie z bazą danych w katalogu: engine/config.php i potem użyłem w index.php poniższą funkcję: Kod include('engine/config.php'); Działało. Dawałem tak samo w innych plikach te odwołanie i też działało. Dzisiaj zakupiłem sobie VPS. Zainstalowałem apache2 oraz PHP 5.4 może i stare ale nie potrafiłem zainstalować na debianie wyższego php, co chwile kończyło się błędami. Problem polega właśnie na tym że plik index.php czyta katalog engine/config.php i mogę wysyłać zapytania do bazy danych w tym pliku. Natomiast plik w katalogu pages/index.php nie może sobie poradzić z wczytaniem funkcji z katalogu engine/config.php. Kawałek zawartości config.php Kod if (isset($_COOKIE['hash'])) { $sql = $connection->query("SELECT * FROM `users` WHERE `hash` = " . $connection->quote($_COOKIE['hash'])); if ($sql->rowCount() != 0) { $row = $sql->fetch(); $user = $row; } } Problem jest ze wczytaniem $user w innych plikach niż index.php. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:11 |