![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 9 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czego mam się złapać (jakiej funkcji) aby zrobić coś w tym stylu: (div1) div2 div3 (div4) div5 Klikam na div1 i zaznacza się (zmienia kolor na zielony) potem klikam na div4 i robi to samo - W jaki sposób zrobić aby zaznaczyło również automatycznie div2 i div3 czyli cały zakres od do gdzie kliknę. Akcja ma działać tylko przy jednym zakresie nie potrzebuję zaznaczać kilku zakresów. Proszę o wskazówki, Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem sobie bo wydawało się ciekawe:
https://jsfiddle.net/jutpg543/ Mogą być błędy ![]() Ten post edytował markuz 12.07.2017, 22:14:22 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 19 Dołączył: 1.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę raczej, że chodzi o coś w rodzaju głosowania (rating).
https://github.com/irfan/jquery-star-rating Fajnie pokazane i wytłumaczone. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 9 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie za naprowadzenie.
Rating też może być tylko potrzebuję nie od pierwszego elementu tylko od pierwszego zaznaczonego (klikniętego) do następnego (klik). Zainspirowany przez markus zrobiłem coś w tym stylu: Kod //po zaznaczeniu elementu zmienia data-sell na 1 $(this).data('sell','1'); //wczytuje wszystkie elementy do object i ustawiam który element jest pierwszy zaznaczony jako start i kiedy zaznaczę drugi to będzie jako end. $('.godzina').each(function(index, element) { sel = $(this).data('sell'); if(sel == 1 && sel2 == 0) { start = $(this).data('index'); sel2 = 1; } else if(sel == 1) { end = $(this).data('index'); } object[index] = $(this); }); //teraz jeśli zaznaczony jest drugi jako end zamienia wszystkie elementy z zakresu od start do end if(end>0) { var i = start; while (i <= end) { //tu zamienia elementy jako zaznaczone $(object[i]).toggleClass("go-select", true); } } To tak w skrócie aby zrozumieć zasadę. Dzięki za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 03:41 |