![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cześć,
chciałem napisać prosty skrypy który bedzie przesyłał informacje do tablicy i bedzie ja uzupełniał. // formularz i dane z Name chce przechwycic i uzupelniac nimi tabele.... <form method="POST"> Name: <input type="text" name="name"><br> <input type="submit" value="dodaj" name="button" /> </form> // tablica - wiem ze dane sa podmieniane a nie dodawane, nie wiem jak to obejsc... <?php $data = array($_POST["name"]); foreach ($data as $value) { echo "$value <br>"; } ?> |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://php.net/manual/en/function.array-merge.php
Chociaż oczywiście jeśli to jest zwykły post dane będą po wysłaniu formularza odświeżone. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) Uzywaj BBCODE dla wstawianego na forum kodu
2) Pisz w dziale przedszkole - tam tez przenosze 3) By zmienne/tablice w php byly pamietane pomiedzy roznymi requestami, to musza on byc gdzies zapisane, np w sesji -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak tez myslalem nad sesja, ale nie wiem jak to zrobic...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
By cos dodac do tablica masz to dodac do tablicy a nie nadpisac...
nadpisanie: $tablica = 'cos' dodanie $tablica[] = 'cos' Czyli u ciebie $_SESSION['name'][] = $_POST["name"]; -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
wszystko działa, dzieki!
chciałem dołożyć jeszcze button który czyści sesje, nie wiem dlaczego dopiero za drugim kliknieciem sesja sie czysci...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 19 Dołączył: 1.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten warunek isset daj na początek pliku.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:52 |