![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym pobrać maksymalnie dwa posty każdego użytkownika:
W tym przypadku pobiera mi wszystkie posty dla podanych ID użytkowników, a jak zrobić żeby ograniczyć wyniki tylko do dwóch dla każdego użytkownika ? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 42 Dołączył: 10.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy mi się to przyda, w tym przypadku pobierasz dane z tabeli users a ja operuję na tabeli posts, bo tak mi generuje framework laravel:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 42 Dołączył: 10.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie możesz tego napisać czystym SQL? Nie wiem jakie możliwości ma query builder w Laravelu ale bez subquery tego nie zrobisz, szczerze to nawet nie mam pojęcia jak miałbym to zrobić w Doctrinie korzystając z querybuildera. Wykonaj czysty SQL, będzie miał listę ID postów a następnie przekaż listę tych ID jako warunek do zwykłego pobierania w querybuilderze
|
|
|
![]()
|
|
A nie możesz tego napisać czystym SQL? Nie wiem jakie możliwości ma query builder w Laravelu ale bez subquery tego nie zrobisz, szczerze to nawet nie mam pojęcia jak miałbym to zrobić w Doctrinie korzystając z querybuildera. Wykonaj czysty SQL, będzie miał listę ID postów a następnie przekaż listę tych ID jako warunek do zwykłego pobierania w querybuilderze No właśnie myślałem, że może da się to jakoś zrobić, dlatego zapytałem ![]() Pokombinuje jeszcze trochę i jak nic nie wyjdzie zrobię w czystym SQL tak jak mówisz. A może przyjdzie jakaś inna mądra głowa i coś doradzi ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:08 |