![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 681 Pomógł: 28 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panowie mam kalendarz rezerwacji nie swojego autorstwa:
Rezerwacja poszczególnego dnia wygląda w htmlu tak: dla nie potwierdzonej rezerwacji: dla potwierdzonej rezewacji: dla wolnego dnia: tak wygląda baza: id |desc_pl | code | state| list_order |class |show_in_key 4 | Niepotwierdzone | pr | 1 | 0 |booked_pr | 1 1 | Rezerwacja | b | 1 | 1 |booked | 1 Po kliknięciu w poszczególny dzień poprzez ajax getem jest wykonywana komenda: update_calendar.ajax.php?id_item=2&the_date=2017-09-04&lang=pl&id_state= tylko, że zawsze po kliknięciu nie chwyta id_state i zawsze updatuje pierwszy z bazy czyli id_state=4, doszedłem do tego ,że za ten błąd odpowiada JS:
tylko skąd się to ma brać: id_predefined_state ? przecież w kodzie html nie ma tego , przypominam, że skrypt nie jest mojego autorstwa. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W 6-tej linijce pobierana jest wartość elementu o id=id_predefined_state (z jakiegoś inputa).
Gdybyś wskazał na źródło tego kalendarza, byłoby łatwiej. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 681 Pomógł: 28 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kalendarz jest generowany poprzez php:
Nie widzę, tutaj inputa Źródło: link Ten post edytował casperii 2.07.2017, 13:12:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem na myśli pochodzenie tego kalendarza, link. Ale wygląda na to, że to jakiś customowy skrypt.
Input nie musi być w kodzie PHP, może być wstrzykiwany dynamicznie w JS. Kod JS, który pokazałeś na pewno nie jest cały, widać to chociażby po tym, że w requeście przesyłane są zmienne, które w tym fragmencie nie są pobierane (id_item czy lang). Poszukaj id_predefined_state gdzieś w pozostałej części kodu JS. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
@trueblue źródlo podałem wyżej:
lang , item pobieram są tutaj i pchane do js.
Przeszukałem wszystkie JS i nie ma: id_predefined_state Ten post edytował casperii 2.07.2017, 13:24:38 |
|
|
![]()
|
|
Jest <select> o takim id w \ac-admin\bookings.admin.php
A swoją drogą, czy Tobie nie jest potrzebne id_item do identyfikacji rekordu, a nie id_predefined_state? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
id_item to numer oferty, ja potrzebuje id_state (czyli nazwa rezerwacja / nie potwierdzona)
Nie rozumiem co robię, źle jeśli mam zwykłe mysql_query jest ok, jeśli zastąpie to pdo to tylko 1 pobiera: działa mysql_query:
nie działa pdo:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 04:26 |