![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 153 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2017 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem "reverse enginering" istniejącej bazy. Teraz komenda sprawdzająca czy encje pasują do bazy orm:validate-schema wywala:
Kod -- [Mapping] OK - The mapping files are correct. -- [Database] FAIL - The database schema is not in sync with the current mapping file. a Kod orm:schema-tool:update --dump-sql pokazuje mi 60 wierszy ALTER, które wyglądają mniej więcej tak:
jak czytać powyższą sugestię jeśli teraz ta kolumna wygląda tak:
Ten post edytował szczrzcz 25.06.2017, 15:58:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Masz dosc wyraznie napisane, ze aktualnie w bazie pozwalasz na POSITION by byla NULL. Zas w ENCJI ustawiles ze to pole nie moze byc NULL stad doctrine daje ci zapytania zmieniajace ten stan rzeczy
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 153 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2017 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A co ci mowi:
doctrine:schema:update --dump-sql ? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
A co ci mowi: doctrine:schema:update --dump-sql ? napisałem w pierwszym poście a pełny --dump-sql daje:
|
|
|
![]()
|
|
Cytat napisałem w pierwszym poście Nie, w pierwszym poscie napisales wynik dla komendy orm:schema-tool:update --dump-sql Ja cie zdaje sie pytalem o wynik innej komendy, nieprawdaz? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
niby prawdaż, a jednak to to samo. U mnie wszystkie komendy doctrinowe rozpoczynają się od "orm:" zamiast "doctrine:"
Kod orm:schema:update --dump-sql daje ten sam wynik co: Kod orm:schema-tool:update --dump-sql
|
|
|
![]()
|
|
No widzisz, mozna bylo tak od razu zamiast nerwow
![]() Ja u siebie jak ustawiam w encji nullable=true to mam default null jak ustawie nullable=false to mam not null Skoro dziala u mnie, powinno dzialac i u ciebie. Jestes pewien ze sprawdzasz poprawna encje? Wyczysciles tez cache? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 05:23 |