![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, na początku chcę podziękować Wszystkim forumowiczom niosącym pomoc i pomagającym rozprawić się z męczącymi problemami. Bez Was moja nauka trwałaby 50x dłużej.
Teraz mam taki problem. Próbuję konwertować pliki pdf ze strony internetowej w PHP. Ogarnąłem fpdf i mdf, ale nie potrafię wrzucić do plików pdf zmiennych php pozyskanych z formularza. Na pewno są jakieś metody, których nie znam a szukam informacji na ten temat ponad tydzień... Wie ktoś jak to zrobić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro ogarnąłeś FPDF i mPDF, to powinieneś wiedzieć jak "wrzucić" do pliku PDF zmienną z PHP.
A jeśli wiesz jak dobrać się do zmiennej z formularza z poziomu PHP, to te dwie umiejętności wystarczą. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robiłem to na logikę, przesłałem zmienne, pobrałem. W pliku pdf, tam gdzie powinna być zmienna było albo puste miejsce, albo ,,$zmienna" - zwykły tekst. Nie pamiętam czy w mpdf czy fpdf. W jednym było tak a w drugim tak.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod Panie Kod...
|
|
|
![]()
|
|
To jest mój kod próby już samego pliku php, pokazuje puste miejsca.
Ehh.... to mam teraz. Wcześniej kombinowałem więcej, ale usuwałem bo nie działało. mpdf też już usunąłem, bo wróciłem do fpdf... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dalej nic, tak na 100%. W ogóle wydaje mi się, że to może cośod technicznej strony? Mam ten plik w fpdf/doc. To dobrze?
Pokombinuję trochę o odpiszę jeszcze bo wcześniej miałem lepsze kody. Ten post edytował iki 23.06.2017, 21:31:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:43 |