![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam formularz z kilkoma opcjami do wyboru. I chcialbym aby po kliknieciu submit i po wybraniu ostatniej opcji value="4" aby formularz wykonal sie normalnie i przeszedl do nastapnej strony ale prz zaznaczonej opcji "4" dodatkowo otworzylo inna strone w nowym oknie przegladarki. Zrobilem cos takiego.
ale niestety this.pozycja.value zwraca mi undefined. probowałem również z document.formularz.pozycja.value ale efekt jest taki sam ![]() Chcialbym aby ten skrypt normalnie przenosil uzytkownika do strona1.php ale po wybraniu pozycji 4. przeniosl do strona1.php ale w nowym oknie przegladarki zeby otworzyla sie strona2.php za pomoc z gory dziekuje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php => JavaScript
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jedno z rozwiazan twojego problemu moze wygladac tak:
Kod <form method="post" name="formularz" action="strona1.php" onsubmit="if(document.getElementById('a').checked) window.open('strona2.php')">
<input type="radio" name="pozycja" value="1"> <input type="radio" name="pozycja" value="2"> <input type="radio" name="pozycja" value="3"> <input id='a' type="radio" name="pozycja" value="4"> <input type="submit" value="wyslij"> </form> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.07.2025 - 10:41 |