![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie mam pojecia jak zabrac sie za kopiowanie rekordow z jednej tabeli bedacej w innej bazie do tabeli bedacej w innej bazie.
prosze napiszcie jakis przyklad (np. z kopiowaniem dwoch kolumn), to chyba powinienem sobie potem poradzic. mam pewna kocepcje zeby to zrobic za pomoca php - odczytac rekordy z tabeli z bazy1 i w petli zamiast wyswietlania ich dodawac je do tabeli w bazie2, ale jak to zrobic, np. w wierszu polecen. jak wyglada kod SQL? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba PhpMyAdmin na to pozwala( chyba najnowszy). Jeżeli nie, robisz export (w pma) bazy, podmieniasz CREATE DATABASE na wlasciwy i odpalasz zrzut bazy także w phpmyadmin.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie korzystam z phpmyadmin ... wszystko robie za pomoca wiersza polecen :>
i nie mam zieloneg pojecia, co masz na mysli :P |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat wszystko robie za pomoca wiersza polecen Totalny hardcore ![]() a moze tak: petelka po $id
// nie sprawdzalem Sproboj tego phpmyadmina, jesli nie: masz heszcze mysqldump -- robisz zrzut (zniemiasz jw. --> olo), i wczytujesz do mysqla ten plik. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
no cos pozniej pokombinuje ... dzieki.
a co do phpmyadmin to mam, ale wychodze z zelozenia, ze na poczatek dobrze jest wszystko samemu - tak dla wprawy ;) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 05:56 |