![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2004 Skąd: Warszawa-Tarchomin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam klika pytań odnośnie tworzenia własnego systemu szablonów. Najpier podam kod:
Plik templates_class.php
Plik index.php
Plik naglowek.tpl
Plik home.tpl Plik stopka.tpl Pytanie 1. Skrypt dział bez problemu, lecz jest jedna wada specjalne znaczniki, które interpretuje mój skrypt są zawarte w nawiasach klamrowych np. {nazwa_zmiennej} nie są interpretowane gdy są w tej samej linii jak tego się pozbyć? Pytanie 2. Czy kod skryptu jest w miarę zrozumiały co wy byście w nim zmienili? Pytanie 3. Jak w preg_match_all odczytac taka formułe {zmienna} ---------------------------------------------------------------------------------------------
No już problem rozwiązany odczytuje tyle ile chcem ![]() Ten post edytował Sali_ 31.01.2005, 23:49:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 521 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2003 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Olać całkowicie i użyć jednego z kilkuset (pewnie) gotowych?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2004 Skąd: Warszawa-Tarchomin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mogę olać, ale co to za radość jeśli nie jest to własnoręcznie stworzony skryptu. Postanowiłem zrobić swój system i łatwo się nie poddaje
![]() Ten post edytował Sali_ 1.02.2005, 12:24:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 521 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2003 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, nie mówię, że jest zły. Nie analizowałem go szczegółowo.
Spójrz na to tak: jeżeli nie masz jakiegoś wyjątkowego pomysłu, czegoś co wyróżnia twój pomysł i czyni go lepszym od konkurencyjnych, to nikogo tak naprawdę nie obchodzi co tam wymysliłeś. Life is brutal ![]() Robić takie coś dla przyjemności i dla nauki oczywiście można. Czemu nie. Nie od razu ez zbudowano. Ale na ogół takie próby mają znikome szanse wyjścia poza jednoosobowy krąg odbiorców. Jeżeli zastanawiasz się, jak polepszyć obecny skrypt, zrób to inaczej. Nie zarzucaj kodem, tylko zastanów się, jakie są główne założenia, co chciałeś uzyskać, itd. Sam kod jest kwestią drugorzędną. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 15:28 |