![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 1 Dołączył: 18.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, wyłożyłem się na z pozoru łatwym zagadnieniu a jeszcze lepiej że nie potrafię znaleźć informacji na ten temat, mianowicie:
Pusta zmienna $podpis i brak wykonania zapytania, jak wstawię isset czy empty to wstawia 1 do tabeli a chciałbym puste pole zostawić. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
mysql_query("INSERT INTO polecani (dzial, nazwa, info, podpis) VALUES ('$dzial', '$nazwa', '$info', '$podpis')") or die(mysql_error());
A bedziesz wiedzial czemu nie pozwala na wlozenie pustego tekstu. Choc moim zdaniem musiales cos zamotac, bo pusty tekst to raczej mozna wstawiac bez problemow -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 1 Dołączył: 18.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysql_query("INSERT INTO polecani (dzial, nazwa, info, podpis) VALUES ('$dzial', '$nazwa', '$info', '$podpis')") or die(mysql_error()); A bedziesz wiedzial czemu nie pozwala na wlozenie pustego tekstu. Choc moim zdaniem musiales cos zamotac, bo pusty tekst to raczej mozna wstawiac bez problemow mam właśnie .mysql_error i on też nic nie pokazuje.. przepraszam że od razu całego zapytania nie wrzuciłem:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
![]() IF($dzial AND $nazwa AND $info AND $podpis) { Przeciez jak masz puste $podpis to ten warunek sie nie sprawdzi i w ogole nie dojdzie do wykonania zapytania -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
aaah.. po co ja to tam... jeszcze szukałem tam gdzie nie trzeba, dzięki jak zawsze za solidną pomoc
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 20:30 |