![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam bazę danych Mysql w niej informacje o produktach: id, nazwa, ilość i wiele innych. W zamyśle moj skrypt ma zaciągać informację o konkretnych nr id produktów i co najważniejsze -Informować mnie jeśli danego produktu nie ma w bazie. Serwer wymusza na mnie używanie mysqli. Proszę o wskazówkę bądź o kierunek odpowiedniej scieżki którą muszę pójść by mój problem w końcu przeszedł do historii (narzeczona mnie już z laptopem chce wyrzucić przez balkon). Poniżej skrypt którym wywołuje odpowiednie rekordy (nry id) jeden po drugim.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 79 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(narzeczona mnie już z laptopem chce wyrzucić przez balkon) W trakcie lotu musisz strać trzymać się laptop nad ciałem, żeby się nie popsuł ![]() -Informować mnie jeśli danego produktu nie ma w bazie Jeśli produktu nie ma w bazie, to wynik fetch_assoc() w wierszu 26 będzie NULL. Wykorzystaj do do skonstruowania warunkowego wyświetlania produktu lub informacji o tym, że nie ma takiego produktu. PS. Wywal wiersze od 37 do 55 z kodu w Twoim poście, bo Ci się niechcący dwa razy wkleił. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 01:17 |