![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Mam "mały" problem z wyświetlaniem zawartości strony dla zalogowanego i niezalogowanego. Teoretycznie sprawa jest bardzo prosta, lecz niestety ja już siedzę nad tym parędni i już mi się pomysły skończyły. Na początek o co chodzi: status=0 => materiał widoczny dla wszystkich status=7 => materiał widoczny dla zalogowanych, ALE: gdy chce go oglądać niezalogowany, to zamiast materiału pokazuję info gdy zalogowany - widzi materiał (czyli nie widzi info dla niezalogowanego) Czyli inaczej mówiąc: - zalogowany widzi status 0 dla wszystkich i status 7 dla zalogowanego - niezalogowany widzi status 0 dla wszystkich i status 7 dla niezalogowanego (w przypadku niezalogowanego - widzi on informację zamiast treści z bazy) I teraz tak:
I już wiecie o co chodzi... Bez sensu jest dać w drugim zapytaniu:
Gdy natomiast dam tak:
to: - zalogowany widzi status 7 (z treścią z bazy - i to jest OK), ale nie widzi statusu 0 (to nie jest OK, bo status 0 jest dla wszystkich) - niezalogowany nie widzi statusu 7, tj. informacji dla niezalogowanego (to nie jest OK), ale widzi status 0 (to jest OK). I jak to rozwalić? Nie wiem, być może to błahostka... Może po prostu czegoś "nie widzę", albo zabieram siędo tego nie tak... Pomóżcie proszę... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Z logika widze u ciebie kiepsko (patrzac na te IFy)
![]() zas kody jak ten is_user_login()=='yes' gdzie funkcja zamiast zwrocic true lub false zwraca napis 'yes' to juz w ogole wolaja o pomste do nieba ![]() A czemu poprostu nie pobierzesz tego zasobu bez zadnych warunkow w zapytaniu, a dopiero potem w kodzie php dasz if, ktore sprawdzi czy user ma prawo to widziec czy nie? ps: przenosze -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(nospor) A czemu poprostu nie pobierzesz tego zasobu bez zadnych warunkow w zapytaniu, a dopiero potem w kodzie php dasz if, ktore sprawdzi czy user ma prawo to widziec czy nie? Qtva.... no właśnie ![]() ![]() Dzięki nospor ![]() ![]() Pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 14:59 |