![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, nie wiem czy w dobrym dziale założyłem temat, jeżeli nie to poprawcie.
Co do tematu. Nie wiem czy ktoś będzie coś wiedział na ten temat. Mam czat na komunikatorze GG i chcę zrobić połączenie z baza z GET, za każdym razem gdy chcę założyć nowy czat musze takzę dać za kazdym razem skrypt i chcę zrobić inacze, przez GET odczytywałoby jaka baza jest. czy tam numer GG bota. i wedlug tego by sie laczylo. Mój wcześniejszy kod: Kod <? ### Plik Konfiguracyjny ### $PA = "http://v118402.wirt20.bhlink.pl/test/"; // Link do pa ## Kanfiguracja Api ## $ApiNr = "59811096"; // Numer Bota $ApiLogin = "mc_ggczat@onet.pl"; // Login api $ApiHaslo = "haslo"; // Hasło api ## Kanfiguracja bazy ## $host = "localhost"; // Host $bazau = "v118402_test"; // Użytkownik $baza = "v118402_test"; // Nazwa bazy $bazah = "haslo"; // Hasło bazy ## Data postawienia ## $postawiony = mktime(0,0,0,05,30,2017); $blokowani = array(numery_blokowanych); include_once("biblioteki/MessageBuilder.php"); include_once("biblioteki/PushConnection.php"); $db = new mysqli($host, $bazau, $bazah, $baza); if(mysqli_connect_errno()) die("W chwili obecnej mamy problem z serwerem bazy danych. Odczekaj chwile i sprobuj ponownie"); $p = new PushConnection($ApiNr, $ApiLogin, $ApiHaslo); $mb = new MessageBuilder(); ?> i i wszystko działa Ale jak wspomniałem chcę zrobić inaczej. do tamtego musialem kilka skryptów dać, a chcę jeden, i przez GET odczytywałoby jaka baza jest. czy tam numer GG bota. i wedlug tego by sie laczylo. A to co chcę zrobić to zrobiłem tak: Kod <? ### Plik Konfiguracyjny ### $PA = "http://v118402.wirt20.bhlink.pl/test/"; // Link do pa $_GET['to'], 'mc_ggczat@onet.pl', 'haslo' if($_GET['to'] == 59811096 ) { //konfiguracja bazy $host = "localhost"; // Host $bazau = "v118402_test"; // Użytkownik $baza = "v118402_test"; // Nazwa bazy $bazah = "haslo"; // Hasło bazy } if($_GET['to'] == 5943432 ) { //konfiguracja bazy $host = "localhost"; // Host $bazau = "v118402_tomka"; // Użytkownik $baza = "v118402_tomka"; // Nazwa bazy $bazah = "haslo"; // Hasło bazy } ## Data postawienia ## $postawiony = mktime(0,0,0,10,5,2017); // miesiąc,dzien,rok include("../ustawienia/blokowani.txt"); include_once("biblioteki/MessageBuilder.php"); $db = new mysqli($host, $bazau, $bazah, $baza); if(mysqli_connect_errno()) die("W chwili obecnej jest problem zaczniesz myśleć racjonalnie poinformuj mnie"); $p = new PushConnection($ApiNr, $ApiLogin, $ApiHaslo); $mb = new MessageBuilder(); ?> Kod: $_GET['to'], 'mc_ggczat@onet.pl', 'haslo' zastępuje: $ApiNr = "59811096"; // Numer Bota $ApiLogin = "mc_ggczat@onet.pl"; // Login api $ApiHaslo = "haslo"; // Hasło api Błąd który mi wyskakuje to: "Błąd - serwer nie zwrócił poprawnej wiadomości do wysłania (500 Internal Server Error)." Gdy usunę linijkę: $_GET['to'], 'mc_ggczat@onet.pl', 'dsL2hX2IdaQYad' To już nic się nie wyświetla, wiec mysle ze tutaj moze byc blad. ale nie wiem. Mógłby ktoś pomóc, doprowadzić? Nie wiem czy zrozumiale Wam napisałem o co mi chodzi ;c |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:54 |