![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Mam mały problem ze zbudowaniem zapytania w oparciu o Doctrine 2 i Symfony 3.1, które zwróciłoby mi wszystkie zestawy z produktami oprócz tych, których składowe (nazwy produktów) znajdują się w tablicy. Na tę chwilę zapytanie pobiera z bazy danych wszystkie zestawy, łącznie z produktami z poniższej tablicy. Dane wejściowe z tablicy (nazwy produktów):
Co ciekawe, jeśli zmienię warunek na:
zapytanie pobiera tylko te zestawy, w których występują produkty zawarte w tablicy, więc musi być coś nie tak z warunkiem NOT IN. Próbuję w poniższy sposób:
Jeśli szukam id produktów taka sama sytuacja - zwraca wszystkie zestawy. Proszę Was Forumowicze o pomoc, być może popełniłem jakiś trywialny błąd. Ten post edytował swiezak 9.06.2017, 18:59:57 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a tak:
Kod ->andWhere($qb->expr()->notIn('p.name', $array)); bez setParams lub z params: Kod ->andWhere($qb->expr()->notIn('p.name', ':arrayNotIn'))
->setParameter('arrayNotIn', $array, \Doctrine\DBAL\Connection::PARAM_STR_ARRAY) ; Ten post edytował Pyton_000 9.06.2017, 19:23:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:29 |