![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ma taką małą zagwostkę chciałbym do kodu html pobrać z bazy opisy obrazków.
Tabela w bazie nazywa się galeria_podp i ma postać Opis1 | Opis2 | Opis3 | Opis 4 Poniżej fragment kodu który edytuje. Dopisałem w kodzie $gal_alt = array(); $gal_alt = explode('|', $galeria_podp); następnie do kodu html pobieram z tablicy alt="'.$gal_alt[0].'" Do tej pory wszystko działa do kodu html dodany jest alt="Opis1" Problem w tym że nie wiem jak w tym sposobie ustawić inkrementację tak żeby do kolejnych obrazków dopisywane były kolejne Opisy Poniżej fragment kodu
Będę wdzięczny za pomoc! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 19 Dołączył: 1.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wytłumacz mi tylko jak obrazki powiązane są z tą tabelą z opisami? Chodzi o to, że Obrazek1 ma opis Opis1 czy jakoś inaczej?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w tej samej tabeli jest kolumna galeria a niej również tablica która ma postać 1465900705.jpg|1473153980.jpg
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 19 Dołączył: 1.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli tak mamy tak:
obrazekk1.jpg|obrazek2.jpg|obrazek3.jpg|...|obrazekN.jpg opis1|opis2|opis3|...|opisN Zgadza się? I to jest zapisane w JEDNYM wierszu w tabeli? Ten post edytował leonpro778 8.06.2017, 15:10:20 |
|
|
![]()
|
|
Dokładnie Tak!
|
|
|
![]()
|
|
Tylko się upewniałem... W sumie to nie wiem czemu tak zapisane jest ale nieważne.
Masz liczbę elementów tablicy obrazków i opisów taką samą czyli co masz za problem?
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki działa.
Problemem jest w mojej nieznajomość PHP ![]() Edytuję galerię zdjęć na stronie która postawiona jest na jakimś autorskim cms-sie. Zabrakło mi w kodzie html alt - ów do obrazków, tym bardziej że w samym zapleczu jest pole do wpisania opisu dla obrazu. Alty zapisywały się w bvazie ale nie były pobierane do widoku galerii. Teraz wszystko dział tak jak chciałem. Jeszcze raz wielkie dzięki! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 01:26 |