![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2017 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć! Po raz kolejny przychodzę z moimi problemami. Mianowicie chodzi o sprawy hostingu. Chciałbym spytać, czy jest możliwość udostępnienia swojej strony np. poprzez XAMPP? Mówię tutaj o takiej sytuacji, gdzie ja wraz z kolegą chcemy przetestować stronę. Tak, wiem, że są darmowe hostingi, jednak tak z czystej ciekawości chciałbym wiedzieć, czy to możliwe? (Bez użycia hamachi, bo ponoć tym się da). Pozdrawiam cieplutko
![]() Ten post edytował Przemek19 5.06.2017, 21:48:43 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest taka możliwość. Czytaj o "jak udostępnić localhost w sieci" w Google.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2017 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytałem to, ale wszyscy tylko piszą coś w stylu "To nie opłacalne". Ja nie pytam o rady, czemu tego nie robić, tylko jak to zrobić
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Około 7 970 wyników (0,40 s) Cytat Czytałem to To przeczytaj jeszcze wyniki z: Cytat xampp udostępnianie strony w sieci Cytat udostępnianie localhost Cytat ip zewnętrzne Ilość wyników podobna to max. 10 minut i dasz radę ![]() Ten post edytował markuz 5.06.2017, 22:14:20 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 27 Dołączył: 22.09.2008 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o czymś takim jak ngrok.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 1 Dołączył: 24.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 27 Dołączył: 22.09.2008 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@q.michal
Podałem alternatywne rozwiązanie, które również rozwiązuje problem autora tematu. Sam miałem problemy z xampp'ami i rodziną, a ngrok śmiga od strzała. Zanim zaczniesz się unosić, zastanów się czy jest ku temu potrzeba. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 1 Dołączył: 24.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale rozumiesz ze proponujesz rozwiazanie, ktore moze byc zbedne?
Nie wiemy czy kolega ma publiczny IP czy nie, a Ty proponujesz armate na muche. Jezeli sie okaze ze nie ma publicznego IP to wtedy bedzie musial skorzystac z dodatkowych narzedzi - co nie zmiania faktu ze strony nie udostepni wszystkim, a XAMPP lub inny zestaw bedzie mu potrzebny. Przeciez przez ngrok nie wystawi strony, bo to nie jest serwer WWW. |
|
|
![]()
|
|
Moze poczekajmy na głos autora
![]() https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2014/02/6e7ac...54_original.jpg ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ngrok to właśnie jedno z szybszych rozwiązań. Bardzo często pomimo że adres IP jest publiczny to i tak jest to adres prywatny providera więc nie zawsze uda się dostać do sieci. Do tego dochodzi konfiguracja modemów która nie zawsze jest możliwa.
Armatą byłoby kupowanie dedyka na potrzeby testowania strony w html. Im więcej rozwiązań tym większa szansa że autor wypróbuje i użyje tego co będzie dla niego wygodniejsze. Poza tym nie wiem co to za armata skoro instalujesz 1 soft poza xamp i w sumie działa ot tak po prostu. Jedyna różnica że nie wchodzisz przez adres IP a subdomenę z ngrok. |
|
|
![]()
|
|
z calym szacunkiem Pyton, ale cos bredzisz z tymi adresami teraz.
Jak adres jest publiczny, to jest publiczny. Nie moze byc jednoczesnie publicznym i prywatnym, sorry. Doczytaj RFC1918. Jak autor ma adres publiczny, to nie potrzebuje zadnych tooli. |
|
|
![]()
|
|
Nie znam się na tym za bardzo, ale coś czytałem o tym, aby wyłączyć firewall, co umiem zrobić. A adres IP mam zmienny.
Coś tam w necie jest napisane jeszcze, aby mieć odblokowany port 80, którego nie mam odblokowanego, jak to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
Nie jest wazne czy jest zmienny czy staly, tylko czy jest publiczny czy prywatny.
To jak odblokowac port, a raczej rpzekierowac zalezy od tego jaki masz router |
|
|
![]()
|
|
W jakim sensie jaki mam router? Chodzi o firmę, czy model czy coś jeszcze innego?
|
|
|
![]()
|
|
O wszystko, najprosciej bedzie to pewnie wygooglac
|
|
|
![]()
|
|
Próbowałem, ale nie znam się na tym, a wszyscy piszą niezrozumiałym dla mnie językiem
![]() |
|
|
![]()
|
|
... albo użyć ngrok
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A w jaki sposób ngrok wykorzystać?
|
|
|
![]()
|
|
Sciagasz ngroka ze strony. Pozniej w terminalu uruchamiasz go poleceniem
Kod ngrok http 80 On podaje Ci link, ktory mozesz dawac kazdemu. Ten link zachowuje sie jakby byl do localhosta. Dopoki nie wylaczysz ngrok, to ludzie beda mogli wchodzic na Twoja strone. Sa jakies limity polaczen niby, ale w pracy u mnie nie bylo problemu. Jak zaciagnie sobie wszystkie jsy, cssy itp to przestaje wolac o limity. Ten post edytował mrc 8.06.2017, 16:39:50 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, działa, kocham cię (NO HOMO)
![]() No, za długo się nie pocieszyłem... Wgrałem nieco większą stronę i nie wiem czemu mam taki błąd: Tunnel www.#######.ngrok.io not found ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:15 |