![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
W ramach podwyższenia oceny z przedmiotu zawodowego postanowiłem napisać serwis typu wklejka. Serwis prosty do zrobienia, ale mam jeden problem. Cały serwis praktycznie zrobiłem, nic trudnego, generowanie stron działała klasycznie, tzn. wyciągam z bazy id wklejonego tekstu i przekierowuje, adres wygląda wtedy tak: "localhost/wklejka/wklejone.php?id='.$result['id'].'' Ale to jest za proste, adres wygląda brzydko i nie jest praktyczny przy przepisywaniu. Spotkałem się z innym rozwiązaniem na innym serwisie (Nie będę reklamował), którego adres wygląda tak: blabla.pl/id/1234 Przechodząc do sedna. Może ktoś wie jak taki skrypt napisać i mnie nakierować? Nie mam bladego pojęcia jak to zrobić. Wpadłem na pomysł użycia funkcji explode, wywalić '?' oraz '=' i zamiast nich wstawić '/'. Co sądzicie? Za wszelkie wskazówki dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
htaccess + mod rewrite
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 01:30 |