![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 153 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2017 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy mogę obejść error SQL z zarezerwowanym słowem "order" dla nazwy Entity i tabeli?
Jeśli nie, to mam bardzo poważny problem bo nie wiem jak inaczej nazwać tabelę "order" (zamówienie). Purchase?
Ten post edytował szczrzcz 2.06.2017, 10:48:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 379 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O jakim systemie mówisz? Bo wstawiłes błąd i tyle wiadomo.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@viking bo on mysli ze wszyscy sledza jego tematy
![]() Nauczy sie korzystac z google https://stackoverflow.com/questions/1127845...eld-named-order -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 153 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2017 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hę?
systemie? operacyjnym? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie, miales napisac: Symfony i Doctrine
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
aha, racja. Myślałem, że to wspólny dla wszystkich RDBMS error
Nie, miales napisac: Symfony i Doctrine A, to jeszcze inaczej. Nauczy sie korzystac z google https://stackoverflow.com/questions/1127845...eld-named-order bez google bym nie wiedział, że error dotyczy zarezerwowanych słów Ten post edytował szczrzcz 2.06.2017, 10:53:49 |
|
|
![]()
|
|
Nie dawaj wszystkim postom POMOGL jak leci...
Cytat bez google bym nie wiedział, że error dotyczy zarezerwowanych słów To jak juz wiedziales, ze to chodzi o slowa zarezerwowane, to trzeba bylo pogooglac jeszcze ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
jak komuś chciało się wejść do mojego tematu i cokolwiek napisać to już traktuję to jako pomoc. A że macie taki kretyński (przepraszam) system na tym forum to nie mój problem. Powinno być tak, jak wszędzie. Jeśli klikam "POMÓGŁ" to nie zamieniam całego topica w jeden wielki świecący na żółto neon, tylko drobną ikonką na dole posta. Strach podziękować bo ludzie nie chcą wchodzić do ŻÓŁTYCH tematów, bo traktują go jak ROZWIĄZANY.
powinno być i rozwiązany i pomógł. (od razu widać, że to forum backendowców a nie frontendowców) Ten post edytował szczrzcz 2.06.2017, 11:08:05 |
|
|
![]()
|
|
A jak to ma sie do tego ze dajesz wszystkim postom w temacie POMOGL bez zadnego ladu i skladu bo nie kumam?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
obaj mamy teraz ciekawsze rzeczy do roboty... ale znajdź mi posta którego kliknąłem POMÓGŁ a na to nie zasługiwał.
|
|
|
![]()
|
|
Znajde ci 3 w tym temacie:
Cytat O jakim systemie mówisz? Bo wstawiłes błąd i tyle wiadomo. Cytat Nie, miales napisac: Symfony i Doctrine Nawet za to dales POMOGL Cytat Nie dawaj wszystkim postom POMOGL jak leci... Walisz POMOGL jak popadnie. Nie na tym to polega. Zbedne POMOGL pousuwalem -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
pierwsze racja
drugie było pomocne trzecie zrobiłem na przekór zbanuj mnie bo klikam pomógł. |
|
|
![]()
|
|
Cytat zbanuj mnie bo klikam pomógł. ![]() widze nie mozna ciebie upomniec bys na przyszlosc wiedzial jak robic lub jak nie robic... rety, dzieci... ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ale chyba rozumiem o co ci chodzi. wg ciebie pomocny post to taki, który pomaga rozwiązać problem opisany bezpośrednio w pierwszym poście. a ja uważam za pomocny post każdy, który jest ... pomocny.
![]() widze nie mozna ciebie upomniec bys na przyszlosc wiedzial jak robic lub jak nie robic... rety, dzieci... ![]() przecież śmieje się, to był sarkazm. |
|
|
![]()
|
|
Cytat przecież śmieje się, to był sarkazm. Wybacz, w mojej szklanej kuli nie widzialem bys sie smial ![]() Cytat ale chyba rozumiem o co ci chodzi. wg ciebie pomocny post to taki, który pomaga rozwiązać problem opisany bezpośrednio w pierwszym poście. a ja uważam za pomocny post każdy, który jest ... pomocny. Sam przyznalez ze 2 z 3 postow, ktore dales POMOGL nie byly pomocne ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
tu chyba chodzi o to, że w dzisiejszych internetach wszędzie trzeba coś kliknąć, trzeba zaznaczyć, że ma się opinię na każdy temat
LUBIĘ TO POLUB UP DOWN DZIĘKI ikona_serce ikona_buźka (jezu, pierwszy raz w życiu użyłem słowa buźka, fuj) itd. Na forum elektroda ludzie dostają punkty za "pomógł" i się bardzo cieszą z tych punktów. Chyba. Przyzwyczajenie. Ten post edytował szczrzcz 2.06.2017, 11:59:59 |
|
|
![]()
|
|
Idea POMOGL na tym forum jest prosta:
dajesz POMOGL gdy temat jest zakonczony. Oznaczasz w ten sposob temat jako rozwiazany i inni nie musza juz do niego wchodzic - ale moga jak chca. Dajesz POMOGL osobom, ktore pomogly, a nie osobom, ktore o cos sie zapytaly lub opowiedzialy dowcip ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
zła idea. Do wymiany w nowej wersji forum.
Niektórzy, którym zależy bardzo na liczbie "pomógł", a przecież są tacy którzy udzielają się bo z jakiegoś powodu chcą mieć tę liczbę większą, być może nie udzielali by się w długim, ciągnącym się wątku, jeśli widzą że autor olewa dotychczasowe pomocne posty. A niektórzy widząc żółty neon nie będą wchodzili do wątku. Do wymiany. Stack ma ten system ekstra pomyślany. Pomógł to pomógł, rozwiązany to rozwiązany. Śmieszny dowcip to UP, nieśmieszny DOWN. |
|
|
![]()
|
|
Cytat Niektórzy, którym zależy bardzo na liczbie "pomógł", a przecież są tacy którzy udzielają się bo z jakiegoś powodu chcą mieć tę liczbę większą, być może nie udzielali by się w długim, ciągnącym się wątku Jak ktos pisze na forum tylko dla POMOGL i nie kuma idei, to moze juz sobie isc.Cytat Do wymiany w nowej wersji forum. Wyslij mi wiadomosc gdy to nastapi. Chetnie zobacze ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 07:55 |