![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chce do pola formularza wstawić dane z innego formularza. Abym się nie pomylił nazwy danych przechowyję w tabeli $tn[].
kawałek kodu: print "<INPUT type=\"text\" Name=\"$tn[0]\" READONLY Value=\"$_POST[$tn[1]]\" >"; i wyrzuca mi błąd : Parse error: parse error, expecting `']'' in ...... niezależnie czy $_POST[$tn[1]] jest w cudzysłowach czy nie taki sam błąd pokazuje gdy np.: print "$_POST[$tn[1]]"; a print $_POST[$tn[1]]; działa prawidłowo. Nie znalazłem wyjaśnienia, może ktoś wie ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Olo sprawdzałeś ?
U mnie to niestety nie działa ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Już działa
![]() Zastąpienie komórki tablicy zmienną "pojedyńczą" rzeczywiście pomogło. Swoją drogą ciekawe dlaczego tak dziwnie sie program zachowuje, prowadzi to do niepotrzebnego rozbudowywania kodu. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zapominaj, że zawsze możesz użyć nawiasów klamrowych
Konstrukcji z nawiasami klamrowymi powinno się swoją drogą używać nawet w mniej skomplikowanych przypadkach. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:34 |