![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, poniższy kod generuje mi 6 wyników z odpowiednio: nazwą serwisu, tytułem posta, opisem posta i odnośnikiem do niego. To jest okej i działa jak najbardziej w porządku, ale przed tym wyświetla mi się nazwa serwisu tyle razy, ile jest znaczników <item> w pliku xml. W czym może tkwić problem i jak go rozwiązać?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 4 Dołączył: 30.05.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężko gdybać nie znając schematu XML-a, ale zgaduję, że $channel->title; zawiera właśnie nazwę serwisu z którego aktualnie listujesz wpisy. Wyrzuć po prostu pierwsze echo do pierwszej pętli.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz nazwa serwisu wyświetla się tylko raz (na początku listy). Da rade zrobić, aby wyświetlała się raz obok każdego tytułu?
Edit: Zauważyłem jeszcze jeden błąd. Poniżej zamieszczam cały kod, wraz z linkiem do pliku XML. Chodzi o to, że tym razem pojawia się 6 pustych divów, a po nich to co powinno się w nich znaleźć - tytuł i opis posta.
up Ten post edytował kstawinski 31.05.2017, 12:46:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 79 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rzuciłem sobie to wszystko na
i zobaczyłem, że pierwsze 6 elementów to nie są wpisy bloga tylko jego parametry (title, link, ...). Trzeba je jakoś pominąć i załatwione. Tak na szybko z property_exists:
Ale na pewno da się inaczej i może bardziej skutecznie/ergonomiczne. |
|
|
![]()
|
|
Rzuciłem sobie to wszystko na i zobaczyłem, że pierwsze 6 elementów to nie są wpisy bloga tylko jego parametry (title, link, ...). Trzeba je jakoś pominąć i załatwione. Tak na szybko z property_exists:
Ale na pewno da się inaczej i może bardziej skutecznie/ergonomiczne. Wszystko działa, dzięki bardzo ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 00:28 |