![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 210 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serwer z którego korzystam (nie jestem admin'em (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) ) do każdego odnośnika automatycznie dodaje zmienną phpsessid która występuje po innych moich zmiennych. Problem jest w tym, że W3C nie przyjmuje znaku & i proponuje &
Co zrobić żeby albo nie przekazywać phpsessid w url'u albo znak & był poprawnie interpretowany Dodam jeszcze, że jestem jednym z wielu użytkowników tego serwera i nie mam możliwości edycji głównego pliku konfiguracyjnego. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo zamienianie & na $amp;, albo w php.ini ustawiasz:
Kod session.use_cookies = 1
session.use_trans_sid = 0 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ini_set( 'session.use_trans_sid', '0' );
ini_set( 'session.use_only_cookies' , "1" ); Ten post edytował dr_bonzo 31.01.2005, 14:45:26 |
|
|
![]()
|
|
Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://php.idn.net.pl/manual/pl/ini.sect.d...eparator.output
Wystarczy ustawić tą wartość przez ini_set" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual("arg-separator.output", "&"); w skrypcie lub przez: Cytat(.htaccess) php_value arg-separator.output &
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 210 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jeżeli chciałbym ustawić
session.use_cookies = 1 session.use_trans_sid = 0 w .htaccess to jak ma to dokładnie wyglądać? Bo jak tak poprostu kopiowałem to do pliku .htaccess to wyślietla mi się błąd 500 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 14:00 |