![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam do zrobie wyświetlanie popularnych samochodów. Mam zrobioną relacje many-to-many i działa jak należy. Problem prawie rozwiązałem ale mam problem z prawidłowym wyświetleniem tego. Mam tablice cars(w niej znajduja się wszystkie samochody dodane przez admina), następnie mam utworzoną tablice user. Połączone sa relacja i utworzylem 3 tablice w której są podane ID samochodu ID usera i termin w jakim wypożyczył samochód. Popularność będą wskazywać gwiazdki z bootstrapa.
I mam problem z poprawienie wyświetlania gdyż wyświetla mi samochody i gwiazdki, ale nie tak jak powinno. ![]() Controller
Model User
Model Cars
Widok:
Ogólnie szukałem rozwiązania na necie i zrobilem tak jak mam w kontrolerze, mam pytanie czy da rade zrobic groupBy i count dla zapytania z relacja(chodzi mi o to czy da rade $cars = User::with('rentcar')->get(); przerobić te zapytanie, żebym nie musiał tworzyć innego tzn dodać do tego groupBy i count jak zrobione mam przy zmiennej $car_pops , wtedy wiedziałbym jak poprawnie to wyświetlić ). Próbowałem już na różne sposoby użyć groupBy i counta w zmiennej $cars ale nic mi nie wychodziło i szczerze nie mam pojęcia jak to rozwiązać. Na zdjęciu są przykładowe samochody i w tablicy jest ze na audi zapisały sie 2 osoby i co za tym idzie powinny być 2 gwiazdki, a na bwm 1 osoba i 1 gwiazdka. Zrobiłem coś takiego, ale nie wiem jak odwołać sie do kolumny car_id, która jest w tablicy rent_car(tablica odpowiedzialna za relacje miedzy userem a samochodami)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:05 |