![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 153 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2017 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo "composer require phpunit/phpunit" zainstalował mi w projekcie wersję "4.8.35" a 5.7 jest oznaczona jako "old".
czy mam walczyć z composerem i pisać "composer require phpunit/phpunit ^6.1" czy wtedy się coś skiepści? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie, nie masz walczyc z composer. Masz sie nauczyc czytac dokumentacje. Skoro uzywasz starego php5 to sie nie dziw ze ci sie instaluje stare phpunit, ktore dziala na starym php. chcesz miec nowe phpunit to uzywaj nowego php
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 153 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2017 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, nie masz walczyc z composer. Masz sie nauczyc czytac dokumentacje. Skoro uzywasz starego php5 to sie nie dziw ze ci sie instaluje stare phpunit, ktore dziala na starym php. chcesz miec nowe phpunit to uzywaj nowego php a tam stare, 7.0.4. Może/sz (ktoś) rzucić okiem? composer.lock composer.json Co sprawia, że composer myśli że mam starą wersję PHP?
edit: znalazłem rozwiazanie, trzeba usunąć z composer.lock
Ten post edytował szczrzcz 14.05.2017, 12:12:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 79 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
no w json, przeklawiaturowałem się.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:03 |