![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() Cytat Otworz pliki config.php w celu zmiany danych logowania do serwera. Uruchom plik install_db.php na serwerze w celu instalacji bazy danych. Aby ulatwic wyswietlanie mozna zastosowac style. Ilosc wyswietlanych newsow na stronie tez mozna zmieniac w pliku new.php. Skrypt automatycznie zmienia strone kodowa. Tzw. nie umiem sobie poradzic z 1 elementem ; "Otworz pliki config.php w celu zmiany danych logowania do serwera" otwieram te pliki config znajduja sie one w 2 katalogach 1 -admin i 2-strona . W stronie po otwarciu 1 pliku config.php wyswietla sie Cytat <? dl("mysql.so"); //dla serwerow Linux $host = "localhost"; // adres bazy danych $loginbaza = "root"; // nazwa użytkownika bazy danych $haslobaza = ""; // hasło użytkownika bazy danych $dbname = "aktualnosci"; // nazwa bazy danych $conn=mysql_connect($host,$loginbaza,$haslobaza); mysql_select_db($dbname); ?> I nie wiem co tutaj musze zrobic ![]() ![]() Nastepnie w folderze admin jest tez taki 2 plik i tam w pliku config.php wyswietla sie : <? dl("mysql.so"); // dla serwerow na Linux'ie $host = "localhost"; // adres bazy danych $loginbaza = "root"; // nazwa użytkownika bazy danych $haslobaza = ""; // hasło użytkownika bazy danych $dbname = "aktualnosci"; // nazwa bazy danych ?> I tutaj takze nie wiem co zmienic... Bo jak zostawiam to wszystko puste , wgrywam na server i prubuje zainstalowac to pisze ze gotowe na dole w "statusie" ale sie na ekranie nic nie wyswietla , tzw. gotowe ale wystapily bledy (taki zolty status , zawsze jak jakis blad na stronie) Zatem jak mi ktos powie jak krok po kroku zainstalowac ten skrypt , albo jakis najlatwiejszy skrypt newsow php polecil i powiedzial jak zainstalowac to bede bardzo wdzieczny :roll2: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:07 |