![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Tym razem robie strone przychodni. Mam delikatny problem z zaprojektowaniem tabeli w bazie o nazwie "Wizyty". Zalozmy ze dany lekarz przyjmuje w konkretne dni o konkretnych godzinach. Moja tabela ma nastepujace kolumny: -id -id-lekarza ( zeby wiedziec jaki lekarz kiedy przyjmuje) -dzien_wizyty -godzina_wizyty Czy ta konstrukcja jest poprawna? Bo jezeli np Dr Nowak przyjmuje w poniedzialki od 8-16, srednio 20 minut na pacjenta to wowczas bede musiala dodac 20 razy w kolumnie "dzien_wizyty" poniedzialek oraz "godzina_wizyty" np. 8:00, 8:20, 8:40 itp... Czy mozna to jakos skrocic? A jak bedzie przymowac wiecej niz 1 lekarz w dany dzien tygodnia to mi sie narobi sporo rekordow... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 19.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze lepiej uzyc timestamp i tam zapisywac dokladna godzine i date.
No jesli rozne osoby maja spotkanie o roznych godzinach to najlepiej wlasnie dodawac za kazdym razem nowy rekord z godzina i dniem. Lepiej nie kombinowac. Ps: lepiej uzywac angielskich nazw. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 556 Pomógł: 40 Dołączył: 20.07.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:08 |