![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki kod:
<form action="" method="post"> Tytuł: <input type="text" name="tytul"> <br /> <br/>Autor <input type="text" name="autor"> <br />Treść: <br/><textarea name="tresc" rows="20" cols="50"></textarea> <br /> <br /><input type="text" name="haslo"> <br/><input type="submit" value="Dodaj"></form> na wstawianie postów, wszystko działało, ale postanowiłem dodac input z nazwą hasło Jest już późna godzina (2:33) i to nie na moje nerwy, męcze się z tym od 23.. <?php include("polacz.php"); if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') { $query = mysql_query("insert into news values('','".$_POST['tytul']."',now(),'".$_POST['autor']."','".$_POST['tresc']."')"); } ?> taki kod mam w php, mógłby ktoś dodać, ifa, który sprawdza czy input z nazwą hasło jest równy np. password? z góry dziękuje! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No nie żartuj
if ($_POST['haslo'] === $_POST['ponownie_haslo']) {} Inne uwagi. Funkcje mysql są przestarzałe i usunięte w php7. Twój kod jest podatny na atak sql injection. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:43 |