![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 3 Dołączył: 12.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzień dobry,
mam problem z określeniem wydajności zwrotu cache'u z pliku .json/.html tj: czy warto robić
co jest nieeleganckie czy lepiej zrobić to jako i pozwolić wykonać się całej stronie do końca i wyrzucić echo $html w destruktorze? Mam na myśli głównie ładowanie zawartości pliku do pamięci - czy to jest to samo czy też da się jakoś bezpośrednio wyrzucić treść pliku bez obciążania ramu i procesora? Konkretniej: zapytanie > istniejący plik cache > załadowanie pliku do zmiennej > zwrot zmiennej do outstreamu czy zapytanie > istniejący plik cache > zwrot pliku do outstreamu Nie wiem czy w PHP się tak da, żeby cały plik rzucić na wyjście? (może jakiś include?) I o ile podniosłoby to wydajność w stosunku do rozwiązania ze zmienną dla małych plików <50KB? Ten post edytował MadMark 8.04.2017, 08:50:16 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat czy to jest to samo czy też da się jakoś bezpośrednio wyrzucić treść pliku bez obciążania ramu i procesora? readfile() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 3 Dołączył: 12.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki! Dokładnie o to chodziło !
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:37 |