![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z mySQL pracuję od kilku dni. Szukałem w wielu wątkach, ale jakoś nie mogłem znaleźć odpowiedzi (lub nie widziałem że to jest to), otóż Mam bazę graczy i każdy ma jakąś swoją wartość money. I zrobienie TOP 10 to nie jest problem.
Ale jak sprawdzić w najprostszy sposób "Twoje miejsce w rankingu to: ...". Z góry dziękuję za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobrze, próbowałem na kilka sposobów ale nie działało mi to poprawnie. Jak powinienem edytować powyższy kod by wkoncu zadziałao (tabela - stats, money - wg tego ma być sortowana topka, uuid - gracza o takim uuid poszukiwana jest pozycja w rankingu. Wybaczcie ale nie umiem sobie jeszcze z tym poradzić. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No to pokaz jak to robiles. Skad mam wiedziec gdzie zrobiles blad.I pamietaj, ze kazde zapytanie z tego co tu masz ma byc wykonane oddzielnie w php a nie wszystko naraz
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Chce wyciągnąć jaki nr w tej liscie ma gracz o nicku 'DamianMMC'. I dlaczego to nie działa? Ten post edytował DamianMMC 8.04.2017, 19:02:28 |
|
|
![]()
|
|
W linku do ktorego ci odeslalem wszystko masz wyjasnione, opisane co jest co. Wszystko to masz nie po chinsku ale po polsku. A mimo to ignorujesz to wszystko i wymyslasz jakies swoje cuda i wielce zdziwiony ze nie dziala.
|
|
![]()
|
|
Rozpędziłem się, ale teraz wszystko ładnie działa tak jak chciałem.
Teraz jeszcze krótkie pytanie co to tego kodu
Ta pierwsza linia (set @id=5,@nr = 0, @idnr = 0) wprowadza coś w rodzaju zmiennych tymczasowych na czas danego zapytania? Co oznacza "as" w tym kontekście? (wiem ze to jest "tak jak") Co oznacza zawartość tego zawiasu ID=@id, @idnr := @nr,@idnr=@idnr ? I ostatnie, "podsel" zakończ gdy... ? Wybaczcie za może mało precyzyjne/ głupie pytania, ale w końcu to dział "Przedszkole" ![]() Dzięki za odpowiedź ![]() |
|
|
![]()
|
|
1) tak
2) as okresla Alias. zamiast durnej nazwy @idnr w wyniku zapytania zobaczysz ladne "nr" 3) Manual mysql IF - jesli prawda to zrob to a jak nie to zrob tamto 4) podsel to jest alias dla podzapytania przed podsel. dzieki temu odwolujemy sie do wynikow tego podzapytania. I tak, konczymy gdy to zapytanie bedzie na etapie szukanego przez nas @id -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:41 |