![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
przyjaciel poprosił mnie o stworzenie niedużego systemu do obsługi klientów System ma zawierać: - logowanie/rejestracja, - zakup realizowany przez dotpay, - dostęp do bazy klientów, - historia zakupów, - jeszcze kilka małych opcji. Ze wszystkimi technicznymi aspektami poradzę sobie bez problemu robiłem już takie i podobne systemy które funkcjonują od ponad 2 lat w sieci. Kolega doświadczony informatyk pracujący w korporacji wskazał mi abym dokształcił się z następujących reguł/standardów: SOLID, MVC, DRY. Rozumiem że są to ogólnie przyjęte standardy (SOLID, MVC) ale czy przy tworzeniu nie dużej aplikacji na nieduże potrzeby jest konieczność wprowadzania tych standardów? Co do metody DRY jeśli w żadnym stopniu nie stosowanie tej metody nie ma wpływu na czas wykonywania kodu, to jeśli fragment kodu po prostu się powtórzy dajmy na to 3 razy to jest to ogromny błąd i w ogóle powinienem zapaść się pod ziemie i zostać kierowcą tira bo jestem za dużym głąbem na programowanie? Z góry dzięki za wskazówki. Podrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:22 |