![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem nie wiem jak zrobić, aby event zmieniał kolor. A dokładniej chodzi mi o to, że nie wiem jak w funkcji w w skrypcie do fullcalendarza pobrać zmienną events_id, która odpowiedzialna jest za relację.
Kombinuję na różne sposoby i nie wiem jak to ugryść. Czy zrobić to w controllerze czy w wywoływaniu kalandarza. Widok:
Ta 1 wstawiłem, żeby sprawdzić czy chociaż if dobrze smiga. Domyślam się że zamiast 1 należy spawdzić czy ten event znajduje sie w tablicy odpowiedzialnej za relacje i tu jest problem nie mam pojećia jak to sprawdzić Controller:
Model:
Byłbym wdzięczny nawet na nakietowanie w jaki sposób to rozwiązać bo naprawdę nie mam bladego pojecia. W controllerze dodalem cos takiego $eventscolo=DB::table('save_events')->select('events_id')->get(); . Pobieram id eventow, przekazuje do widoku ale teraz nie wiem jak sprawidzc. Próboje zrobić cos takiego w if (event.id===eventscolo) i nie dziala ;p Ten post edytował K3n0 5.04.2017, 19:25:08 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Weź Ty w końcu zmień nazwę tego HomeModel na EventModel...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz cieżko mi to zmienić. Wiem, że powinienen pomyśleć na starcie i nazwać wszystko właściwie.
Czy można zrobić w skrypcie js coś takiego: To jest w widoku:
Controller:
I jak to zrobiłem wszystkie eventy są na czerwono Ten post edytował K3n0 6.04.2017, 14:19:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż dump($eventscolo, $eventsss);
Bo na moje oko masz 2 tablice i próbujesz zrobić nie wiadomo co.... Pokaż co w Konsoli przeglądarki wypluje Ci: Kod eventAfterRender: function (event, element, view) {
console.log(event, element); if (event.id === 1) { element.css('background-color', '#cccccc'); } else { if (event.title == "Wydzial 1") { element.css('background-color', '#378006'); } else if (event.title == "Wydzial 2") { element.css('background-color', '#ff0000'); } else if (event.title == "Wydzial 3") { element.css('background-color', '#73e600'); } else { element.css('background-color', '#0066ff'); } } } |
|
|
![]()
|
|
tutaj dump:
Collection {#296 ▼ #items: array:2 [▼ 0 => {#288 ▼ +"events_id": 1 } 1 => {#295 ▼ +"events_id": 8 } ] } Collection {#290 ▼ #items: array:7 [▼ 0 => {#298 ▼ +"id": 1 +"title": "Wydzial 2" } 1 => {#299 ▼ +"id": 5 +"title": "Wydzial 1" } 2 => {#300 ▼ +"id": 6 +"title": "Wydzial 1" } 3 => {#301 ▼ +"id": 7 +"title": "Wydzial 4" } 4 => {#302 ▼ +"id": 8 +"title": "Wydzial 1" } 5 => {#303 ▼ +"id": 9 +"title": "Wydzial 2" } 6 => {#304 ▼ +"id": 10 +"title": "Wydzial 1" } ] } i tak mam 2 tablice bo chce sprawdzic czy event o danym id znajduje sie w pivot table zeby zmienialo kolor i nie jestem pewny wlasnie tego czy dobrze to rozkminiam Ten post edytował K3n0 6.04.2017, 14:49:20 |
|
|
![]()
|
|
A konsola Developerska>
|
|
|
![]()
|
|
a konsole:
Object { id: 1, name: "bbbbb", title: "Wydzial 2", start: Object, end: Object, source: Object, _id: "1", className: Array[0], allDay: false, _allDay: false, 2 więcej… } Object [ <a.fc-day-grid-event.fc-h-event.fc-event.fc-start.fc-end.fc-draggable> ] home:201:13 Object { id: 5, name: "asdasdsa", title: "Wydzial 1", start: Object, end: Object, source: Object, _id: "5", className: Array[0], allDay: false, _allDay: false, 2 więcej… } Object [ <a.fc-day-grid-event.fc-h-event.fc-event.fc-start.fc-end.fc-draggable> ] home:201:13 Object { id: 6, name: "dfgdgdfgd", title: "Wydzial 1", start: Object, end: Object, source: Object, _id: "6", className: Array[0], allDay: false, _allDay: false, 2 więcej… } Object [ <a.fc-day-grid-event.fc-h-event.fc-event.fc-start.fc-end.fc-draggable> ] home:201:13 Object { id: 7, name: "kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk", title: "Wydzial 4", start: Object, end: Object, source: Object, _id: "7", className: Array[0], allDay: false, _allDay: false, 2 więcej… } Object [ <a.fc-day-grid-event.fc-h-event.fc-event.fc-start.fc-end.fc-draggable> ] home:201:13 Object { id: 8, name: "bbbb", title: "Wydzial 1", start: Object, end: Object, source: Object, _id: "8", className: Array[0], allDay: false, _allDay: false, 2 więcej… } Object [ <a.fc-day-grid-event.fc-h-event.fc-event.fc-start.fc-end.fc-draggable> ] home:201:13 Object { id: 9, name: "222", title: "Wydzial 2", start: Object, end: Object, source: Object, _id: "9", className: Array[0], allDay: false, _allDay: false, 2 więcej… } Object [ <a.fc-day-grid-event.fc-h-event.fc-event.fc-start.fc-end.fc-draggable> ] home:201:13 Object { id: 10, name: "asdasda", title: "Wydzial 1", start: Object, end: Object, source: Object, _id: "10", className: Array[0], allDay: false, _allDay: false, 2 więcej… } Object [ <a.fc-day-grid-event.fc-h-event.fc-event.fc-start.fc-end.fc-draggable> ] Ale nie jestem pewny czy o to Ci chodzi;p |
|
|
![]()
|
|
noo i ten kod nie koloruje CI eventu?
|
|
|
![]()
|
|
Ogolnie eventy koloruja sie ale chce zrobić coś takiego:
Uzytkownik zapisuje sie na event i jak sie zapisze to event zmienia kolor na szary A czy może da się jakoś zmienna z kontrolera przenieś do Js skryptu.
i np czy da sie zmienna color przenieść do js bo w kalendarzu mam eventColor i np zeby tu przenosilo kolor z kontrolera OK sprawdzanie czy event istnieje w tablicy zrobiłem, teraz tylko mam pytanie czy mogę zmienna z controllera przenieść do skryptu js dotyczacego kalendarza bo mam tam opcje eventColor i chcialbym przypisac color z controllera do tej opcji. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 10:45 |